Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fokus na maturantima

Od ponedjeljka novi program za učenike: Srednjoškolci će nastavu pratiti na RTL-u

Nastava na daljinu
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/7
20.03.2020.
u 16:09

- Ova preraspodjela sadržaja dogovorena je kako bi se veći fokus stavio na maturante. Učenici viših razreda osnovne škole - od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada - poručili su iz Ministarstva

U program nastave na daljinu priključila se i RTL Hrvatska. Naime od ponedjeljka 23. ožujka učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći će pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati. Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu. 

- Ova preraspodjela sadržaja dogovorena je kako bi se veći fokus stavio na maturante. Učenici viših razreda osnovne škole - od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada — poručili su iz Ministarstva. 

VIDEO Za učenike nižih razreda nastava se emitira na trećem programu HRT-a

Ministrica Divjak kazala je da se pokušavaju osigurati što bolji uvjeti za sve sudionike obrazovnog procesa u tijeku izvanredne situacije. 

- Važno je da našim učenicima osiguramo što bolje uvjete za nastavu na daljinu te da se proces i život odvijaju što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji.  Još jednom apeliram na sve da prate rasporede kako ne bi došlo do nepotrebnog opterećenja sustava te pozivam sve nastavnike da snimaju sadržaje te da nam šalju svoja videopredavanja na kurikulum@mzo-hr. Zajedno smo u ovome i vjerujem da ćemo uspjeti.-  kazala je ministrica  Blaženka Divjak. 

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup). Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život , YouTube kanalu Škole na Trećem   te televizijskim programima HRT3, SPTV te od ponedjeljka i RTL2. Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
16:27 20.03.2020.

Daj barem neka društvena korist od RTL.

PI
Piksy
07:02 21.03.2020.

Ne znam bas za tu skolu na daljinu kako ce to funkcionirati..a kako ce djeca ocjenjena biti i kako ispraviti negativne ocjene jer budimo realni..ovo stanje ce prilicno potrajati..

IV
ivicin
16:28 20.03.2020.

cvijece hrvatske nacije u rukama stranke koja na izborima dobije oko 1% glasova biraca.. stvarno nema veze sa demokracijom ni sa croatijom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije