Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološka akcija

„Očistimo Hrvatsku od auto olupina“: 14 tisuća olupina manje

automobilske olupine (1)
Foto: Zelene stope
1/4
22.04.2013.
u 15:49

Odbor za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora i „Zelene stope“ zajednički su proveli akciju „Očistimo Hrvatsku od auto olupina“ na Žumberačkom gorju.

Povodom Dana planeta Zemlje Odbor za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Zelene stope“ zajednički su danas organizirali provođenje akcije „Očistimo Hrvatsku od auto olupina“ u blizini mjesta Stojdrage na Žumberačkom gorju.

Uz  Mirelu Holy, Šimu Đurđevića, Andreja Plenkovića i Davora Stiera, volontere saborskih zastupnika te članove Udruge „Zelene stope“ u akciju prikupljanja i zbrinjavanja auto olupine uključili su se i djelatnici Parka prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ te članovi Lovačke udruge „Žumberačka gora“.

Prikupljena olupina će, nakon „uljepšavanja“ u reciklažnom centru, dobiti novu funkciju – info punkta koji će biti postavljen ispred Hrvatskog Sabora na Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja. Udruga „Zelene stope“ je dosadašnjim akcijama prikupila oko 14.000 olupina širom Hrvatske.

Da olupine mogu poslužiti za različite namjene uvjeriti će se posjetitelji Festivala samoborske kotlovine koji će se održati 27. i 28. travnja u Samoboru. Olupina će biti preoblikovana u kotao za kotlovinu te će biti postavljena u srijedu 24. travnja, a organizatori najavljuju i da će svakog tko prijavi lokaciju sa glomaznim otpadom nagraditi sa besplatnom porcijom kotlovine za vrijeme festivala.

>>Poruke za očuvanje okoliša i uređenje Novljanskog jezera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije