Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Očekujem osuđujuću presudu. Perković je godinu i pol bio u izolaciji. Imao je tretman kao da je šef Al Qaide'

Nobilo je kazao kako "ovo nije gotovo" te da postoji proces žalbe.
02. kolovoza 2016. u 19:03 118 komentara 4909 prikaza
Anto Nobilo
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U Münchenu je završeno suđenje šefovima UDBA-e Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, optuženima za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Bavarskoj.

Perković Mustač Suđenje u Njemačkoj Tužitelj traži doživotni zatvor za Perkovića i Mustača

Presuda će biti poznata u četvrtak, a Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo očekuje osuđujuću odluku.

- Volio bih reći da očekujem zakonitu i pravednu odluku, ali nažalost, to ne mogu reći. Sutra očekujem osuđujuću odluku, usprkos činjenici što ne postoji nijedan jedini dokaz da je Perković počinio to kazneno djelo. Svi dokazi koji su bili pripremljeni, pali su u vodu - kazao je Perković za RTL Danas.

Na pitanje na temelju čega ima takva saznanja, Perković je kazao kako je nedavno "tražio izuzeće sudskog vijeća" koje je opisao kao pristrano. 

Nobilo je kazao kako "ovo nije gotovo" te da postoji proces žalbe

- Mi idemo na viši stupanj. Vrhovni savezni sud u Njemačkoj. Taj proces bi mogao trajati godinu, do godinu i pol dana - izjavio je Nobilo.

Na pitanje kakvo je stanje Perkovića odgovorio je: - Godinu i pol je bio u izolaciji. Imao je tretman kao da je šef Al Kaide premda ima 71 godinu. Iz ministarstva pravosuđa su se čudili što je ostao sabran i koncentriran.

>> Nobilo u završnoj riječi zatražio oslobađajuću presudu

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Somelier:

    Još gore nego šef Al Qaide. Jedva čekam da ova noć prođe i da dočekam presudu udbi i komunističkome sistemu. Treba odmah dignuti optužbu protiv udbaša Nobila.

  • Deleted user:

    Ocekujem prosvijede antifašističke lige,Ive Josipovica ,hrvatskih medija i SDPa pred njemačkim veleposlanstvom

  • oxymoron:

    Hahaha druže Nobilo, pa barem ti kao udbaski doušnik znaš da je Al Kaida dječji vrtić prema komunističkim zločincima koji su proganjali, krivotvorili, podvaljivali, mučili, ubijali, zlostavljali 50 godina.