Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera manager

Obrana Podravkinih menadžera tvrdi: Svi dokazi su nezakoniti!

podravkaši (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
12.01.2011.
u 09:16

USKOK je u rujnu optužio bivše čelnike Podravke, s D. Polančecom na čelu, za udruživanje u zločinačku mrežu i malverzacije u Podravki "teške" 401 milijun kuna

Knjigovodstveno-financijsko vještačenje na kojem se temelji USKOK-ova optužnica u predmetu “Manager”, a riječ je o malverzacijama dionicama Podravke teškim 401 milijun kuna, nezakonito je provedeno te nije vjerodostojno, ustvrdila je obrana osmorice podravkaša tijekom prve sjednice optužnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda koje treba odlučiti o pravomoćnosti optužnice ispisane na tristotinjak stranica.

Bez Mladinića i Markovića

Podsjetimo, USKOK je u rujnu optužio Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, da je organizirao i povezao u zločinačku mrežu Darka Marinca, Zdravka Šestaka, bivše predsjednike Podravkine uprave, Josipa Pavlovića, Sašu Romca, njezine bivše članove, Srđana Mladinića, vlasnika propalog splitskog SMS-a, Milana Horvata, suvlasnika varaždinske Fime, i zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića da su novcem koprivničke prehrambene tvrtke namjeravali doći do njezina većinskog paketa dionica.

– Optužnicom nije obrazloženo kako su optuženici te dionice mogli prenijeti na sebe, a da plate banci ono što je Podravka plaćala. K tome, navodi se da su trebali steći 25 posto, pa kasnije 75 posto dionica Podravke, a za to bi im trebalo 1,67 milijardi kuna. To je jednostavno neostvarivo – kazao je odvjetnik Veljko Miljević koji uz Antu Madunića zastupa Darka Marinca. Dodao je da je Damir Polančec uključen u istragu tek naknadno, zbog čega, tvrdi, USKOK nije imao nadležnost za postupak sve dok nije osumnjičen i bivši visoki državni dužnosnik.

Polančec se ispričao

– Obrana smatra da su svi dokazi nezakoniti. USKOK je sam provodio postupak i tragično je da nisu dopuštali da budemo prisutni dok ispituju svjedoke – ustvrdio je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Šestaka. USKOK pak odbacuje navode obrane te ih smatra neutemeljenima. Podsjećaju da su tijekom istražnih radnji ispitali 120 svjedoka, od kojih njih 20 u inozemstvu, prikupili svu potrebnu dokumentaciju, a da je neka i stigla putem Međunarodne pravne pomoći te da će o optužnici na kraju svoje mišljenje dati optužno vijeće. Jučerašnjoj sjednici prisustvovali su svi bivši Podravkini menadžeri, dok se nisu pojavili Srđan Mladinić i Zoran Marković. Dok je većina bivših podravkaša na sud došla zajedno, jer se još od uhićenja čvrsto drže jedni drugih, Damir Polančec došao je sam u pratnji odvjetnika Ante Nobila. Nekadašnji visoki državni dužnosnik, uhićen u samoj završnici istrage u Podravki, nije bio previše pričljiv, no ipak je objasnio incident s fotoreporterom u ponedjeljak na Zrinjevcu.

– Na neprofesionalno postupanje fotoreportera reagirao sam neprimjereno i čovjeku se zbog toga ovim putem ispričavam – kazao je Damir Polančec.

Komentara 20

EL
elfenomeno77
10:16 12.01.2011.

Stvorena je atmosfera za rijesavanje goruceg problema zvanog korupcija ,pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki pred zakonom.Ali treba pustiti pravne institucije da rade svoj posao

DA
dan
13:24 13.01.2011.

samo da ispravimo navode friza (10.07) o navodnom zapošljavanju g.Zdravka Šestaka u mljekari Bohnec....niti radi niti će raditi niti poznajemo dotičnog gospodina...molim ubuduće provjeriti činjenice prije iznošenje istih mljekara Bohnec

VO
VolimZagreb
10:15 12.01.2011.

Poli, kaj je bilo s onom knjigom koju si namjeravao objaviti... Mene zanima LRH i lopovluk tamo (SNHO-Ostoja-Ježić-Dioki) Hvala,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije