Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI BLAGDAN

Kako obilježavate Dan državnosti? Šaljite nam fotografije!

zastava
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
24.06.2014.
u 19:34

Hrvatska sutra obilježava dan kada je RH proglašena samostalnom državom

Hrvatska sutra obilježava Dan državnosti. Prije 23 godine, 25. lipnja 1991. godine, Sabor je donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom.

Dan državnosti građanima su čestitali najviši državni dužnosnici.

"Na ovaj važan, povijesni dan za našu državu, dan jedne hrabre odluke, prisjećamo se i ponovno zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvama podnesenima za obranu i očuvanje suverenosti i samostalnosti Hrvatske", poručio je premijer Zoran Milanović.

Jedan od uobičajenih načina obilježavanja ovog državnog blagdana jest isticanje nacionalnih obilježja, kao što je hrvatska zastava. Ako ste i vi na ovaj način odlučili obilježiti Dan državnosti, pošaljite nam fotografije zastava i ostalih obilježja na javi@vecernji.net.

>> Položeni su vijenci i ​za​paljene svijeće za poginule branitelje

Komentara 10

BO
bode
05:16 25.06.2014.

Ja san slavio dok je to bilo u svibnju. Otkako ste premjestili na ovaj dan, da budem iskren ni datuma se ne sjećam a kamoli da slavim. Pozdrav političarima! Ovo je vaš dan!

KA
kafka
20:44 24.06.2014.

Dan kada smo se radovali i vjerovali i bili uvjereni da imamo budućnost. I onda su prolazile godine, građani pokradeni, prevareni, poniženi - osim onih koji su nam to činili, omastili brke i većinom nikome ništa. Nemoral je postao vrlina,, poštenje i korektnost mana. . . . I tako već 23. godine.! . . . . . . . . Dan državnosti je vrijeme kada se sjećamo davnog entuzijazma i vjere danas poniženih i razloga zašto je to tako. .

VE
verrmaj
21:42 24.06.2014.

Trebate pitati politicare sta znaci dan drzavnosti za njih a ne nas gradjane ,mi od toga dana nemamo nikakove koristi , jedino cemo se odmoriti za dan poslije da budemo spremni za crnciti a nasi politicari ce taj dan da se napiju i najedu na nas racun uz jedan mali govor!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije