Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK RIJEKE

Obersnel želi u Sabor: Mogu pomoći SDP-u

Rijeka: Najavljeni kulturno-umjetnički programi koji će se održavati tijekom svibnja i lipnja
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
27.05.2020.
u 17:23

U vrhu stranke kažu da su uvijek za teškaše na listama, pogotov koji su spremni na preferencijalnu bitku.

Iako se činilo da se dugogodišnji gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sprema za političku mirovinu jer je sam najavio da se više nema namjeru kandidirati za gradonačelnika došlo je do promjene. Obersnel je jedan od kandidata riječke organizacije SDP-a za listu u osmoj izbornoj jedinici što znači da Obersnel po prvi puta do sada ima želju ući i u Sabor što mu se i do sada nudilo, ali što je on redovito odbijao.

- Ja sam sve ove godine odbija tu ideju tumačeći da je posao koji obavljam dovoljno zahtjevan i dovoljno odgvoran, ako ga se radi kako treba, da bi bio i u Saboru. No kako mi je ovo zadnji mandat na čelu gradonačelnika, a koji traje do svibnja iduće godine, mislim da mogu nešto još napraviti da mogu pomoći SDP-u. Da li će to tako biti to ćemo tek vidjeti. Bernardić me za sada nije zvao niti smo o tome razgovarali - kazao je Obersnel.

Ukoliko bi bio na listi, dodao je, volio bi da to bude u osmoj izbornoj jedinici gdje je aktivan 25 godina, a postane li saborski zastupnik zagovarao bi, kaže, interese lokalne samouprave i radio da zakoni koji definiraju lokalnu samoupravu budu bolji.

Odluku o listama donosi predsjednik SDP-a Davor Bernardić tako da će on i odlučiti hoće li se na listi naći i Vojko Obersnel. U vrhu stranke kažu kako su oni uvijek za to da teškaši budu na listama, pogotovo na mjestima s kojih se u Sabor ulazi preferencijalno iz čega se dade zaključiti da riječkog gradonačelnika ne čeka neko od sigurnih, ulaznih mjesta.

- Ako gradonačelnik Rijeke koji godinama vodi taj grad ne može dobiti više od deset posto od glasova liste i preferencijalno ući u Sabor onda ne može nitko - kaže naš izvor iz vrha SDP-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mladež HDZ-SDSS
Mladež HDZ-SDSS
17:30 27.05.2020.

Mogao bi doploviti na Titovom Galebu.

ZV
zvezdomor
10:46 28.05.2020.

hahahahahaha

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
21:01 27.05.2020.

Kaj nestalo love u riječkoj blagajni ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije