Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV JE SLIJEPA

Obećala se udati ako joj kupi dva mobitela, pa bi sad mogla završiti u zatvoru

Foto: Pixabay
1/2
18.01.2023.
u 17:25

Tužiteljstvo navodi da je počinila kazneno djelo prijevare te za nju traže 12 mjeseci bezuvjetnog zatvora s obzirom na to da je ranije pravomoćno osuđivana. Navode kako je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, dovela nekoga lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica u zabludu.

Ljubav nas može natjerati da činimo i najluđe stvari, a primjer iz središnje Hrvatske pokazuje kako je lako povjeravati kad je srce u pitanju. U ovom slučaju čak su dva mobitela bila dovoljna da 37-godišnjakinja obeća udati se za 55-godišnjakinja, ali nakon što ih je dobila odbila se udati pa joj sad prijeti godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Nesvakidašnji slučaj dogodio se lani u veljači u gradu u središnjoj Hrvatskoj. U optužnici koja je podignuta protiv 37-godišnjakinje, stoji da je "lažno predočila da će s njime zasnovati bračnu zajednicu i zajedno živjeti, ukoliko joj kupi mobilne uređaje"

On je u to povjerovao pa je “na prodajnom mjestu teleoperatera na Korzu te na Gradskoj tržnici sklopio dva pretplatnička ugovora na 24 mjeseca te preuzeo mobilne uređaje marke Samsung Galaxy A52S i GSM Poco X3 Pro koje joj je predao. No, ona nakon toga nije zasnovala bračnu zajednicu i počela s njime živjeti, odnosno mobitele mu nije vratila, na koji način se nepripadno imovinski okoristila na štetu 55-godišnjaka za novčani iznos od 1500 kuna”, navodi se u optužnici, piše Danica.

Kazneno djelo

Tužiteljstvo navodi da je  počinila kazneno djelo prijevare te za nju traže 12 mjeseci bezuvjetnog zatvora s obzirom na to da je ranije pravomoćno osuđivana. Navode kako je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, dovela nekoga lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica u zabludu.

Kako bi cijeli slučaj bio još čudniji, 37-godišnjakinja je udana majka četvero djece, što je prešutjela 55-godišnjaku. Osim toga lažno se predstavljala te mu je govorila da se zove Marija.

"Pitao me bi li se udala za njega, a ja sam rekla da može, samo me ne smije prevariti, niti ostaviti. Otišao je sa mnom kući, bio kod mene par dana, nije imao novaca i uzeo je te mobitele i prodao. Spavala sam s njime, nisam ga prevarila, ali sad me sramota svega”, branila se osumnjičena tijekom istrage.

Foto: Pixabay

Njegova priča je drugačija od njezine. Ispričao je kako ga je s 37-godišnjakinjom upoznao zajednički prijatelj kojem je ona susjeda.

“Otišli smo tog dana k njoj kući, ali nije bilo nikakvog seksualnog odnosa, već sam je samo podragao po nozi. Tada su u kući njen sin i ona navalili da im kupim u gradu mobitele. Odvezli smo se natrag u grad i to sam učinio”, ispričao je i dodao da su se ponovo vidjeli nakon pet šest dana te da je tada tražila 2000 kuna za stanarinu. Istaknuo je kako joj taj novac nije dao, piše Danica.

“Odlučio sam je prijaviti policiji jer me je prevarila. Prijatelj me nagovarao da povučem tužbu na policiji, a isto me tražila i ona te mi obećala da će ipak doći kod mene živjeti jer je sin otišao u Njemačku. Ali, ja više nisam želio imati posla s njom“, zaključio je muškarac (55).

Optužnica koju je državno odvjetništvo ovih dana podiglo protiv 37-godišnjakinje još je nepravomoćna i ona se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

VIDEO: Adventski kotač u Zagrebu i dalje stoji, u međuvremenu kamioni 'preorali' park: 'K'o da će sijati kukuruz!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije