Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita podataka

NSA će štititi povjerljive podatke kao što se štiti nuklearno oružje

NSA
Reuters/PIXSELL
19.07.2013.
u 14:07

Podatke žele zaštititi pod svaku cijenu pa će onemogućiti pristup serverima s tajnim podacima te uvesti metodu koja se koristi za rukovanje nuklearnim oružjem. Radi se o metodi " dva čovjeka"

Nakon afere s otkrivenim tajnim akcijama i podacima o prisluškivanju za koju je "zaslužan" Edward Snowden, u NSA-i su odlučili spriječiti da se u budućnosti dogodi išta slično.

Podatke žele zaštititi pod svaku cijenu pa će onemogućiti pristup serverima s tajnim podacima te uvesti metodu koja se koristi za rukovanje nuklearnim oružjem. Radi se o metodi " dva čovjeka", javlja RT.

- Zatvorit ćemo i zaključati sobe sa serverima i uvesti metodu po kojoj će biti potrebno dvije osobe da se otvori priostup sobama s podacima, rekao je šef američke agencije za sigurnost Keith Alexander u svom govoru na Forumu za sigurnost koja se održava u Coloradu.

- Na taj način se i osigurao siguran pristup nuklearnom oružju. Nema mogućnosti da bilo tko radi što ga je volja. Uvijek su dvije osobe potrebne da se "otključa" pristup nuklearnom oružju i u svakom se trenutku zna tko je i kada nešto radio. To ćemo uvesti i kod nas, rekao je.

NSA sve tajne podatke drži na jednom serveru te je time dosad bio olakšan pristup i mogućnost da netko te podatke otkrije javnosti. No, sada će se se strogo povjerljivi podaci spremati na posebno mjesto pa budući "zviždači" neće napraviti toliko štete koliko je napravio Snowden.

Za uvođenje novih sigurnosnih mjera za zaštitu podataka u NSA-u bit će potrebno neko vrijeme, ali i sam proces će biti jako, jako skup, rekao je za Reuters neimonevani izvor.

>>Autor Da Vincijeva koda predvidio ono što se sada događa Snowdenu

>>Više od 20 udruga tužilo NSA zbog špijuniranja građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije