Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sodoma i gomora

Nožem u srce ubio brata blizanca zbog fatalne plavuše Dolores

'vedran_tomas'
Foto: Facebook
1/4
02.01.2013.
u 20:25

Fatalna plavuša: 
Dolores D. pucala je u namještaj jer Miroslav nije htio zvati hitnu pomoć

Jedan ubod nožem u srce bio je koban za 31-godišnjeg Vedrana Tomasa. Nanio mu ga je, vjeruju istražitelji, njegov brat blizanac Miroslav oko četiri sata i 40 minuta prvi dan ove godine.

Dogodilo se to u stanu braće u zagrebačkoj Ogrizovićevoj ulici. U vrijeme ubojstva s blizancima je u stanu bila Dolores D., djevojka koja je s braćom živjela u zajedničkom kućanstvu. Dolores je bila djevojka ubijenog Vedrana, a s njegovim je bratom bila u prisnim odnosima. Naime, iz dosad prikupljenih informacija proizlazi da su braća dijelila tu djevojku, ali i druge djevojke s kojima su se znala družiti u stanu. Sve do prije nekoliko mjeseci s njima je živjela i Miroslavova djevojka pa su se braća mijenjala za partnerice.

Hvalio se oružjem

Zbog čega su se blizanci posvađali u novogodišnjoj noći, svjedokinja Dolores ne zna jer je u vrijeme kada je izbio sukob bila u drugoj sobi, na Skypeu, pa je tek krajičkom oka vidjela zamahivanje nožem. Kada se Vedran srušio na pod, htjela je zvati Hitnu, ali Miroslav je pokušao reanimirati brata. Nije uspio. Da bi ga nagovorila da pozovu pomoć, Dolores je iz neke torbice izvukla pištolj koji su braća imala i pucala u namještaj. Kada su stigli liječnica i medicinski tehničar, pištolj i nož bili su nedaleko od ubijenoga. No, kada je došla policija, noža više nije bilo. Naknadno je pronađen u susjednom dvorištu pa se pretpostavlja da ga se Miroslav htio riješiti. Iako još nije gotov nalaz toksikološkog vještačenja, vrlo je izvjesno da je Miroslav Tomas u vrijeme ubojstva brata bio pijan, ali i drogiran. Ta je kombinacija, utvrđeno je, kod njega inače budila agresivnost, a u posljednje vrijeme volio se hvaliti vojničkim nožem koji je nabavio te pokazivati pištolj.

– Policija je pozvonila u pola pet i pitala me jesam li čula ikakvu buku u susjednom stanu. S obzirom na to da sam ubrzo nakon ponoći zaspala, prvi zvuk koji sam čula bilo je njihovo zvonjenje na vratima. Policajci su cijeli dan bili u zgradi, tražili tragove i ispitivali susjede, a i u dizalu su, navodno, pronašli krvave otiske – prepričala je jedna susjeda.

O blizancima susjedi uglavnom imaju samo riječi hvale pa kažu da su tu živjeli posljednjih petnaestak godina i da su njihovi roditelji veći dio vremena provodili u Gračanima gdje uređuju kuću. Ipak, znali su doći i u stan te tamo provesti nekoliko dana, a njihov otac Mirko Tomas kao predstavnik stanara zgrade često je dolazio.

– Dobri su roditelji, nikad nisu imali većih razmirica u obitelji, financijska situacija također im je dobra tako da nas je sve to više nego iznenadilo, u zgradi je cijeli dan muk, mislim da još nitko nije svjestan da se to dogodilo – potresena je jedna stanarka zgrade.

Više od dvadeset policajaca i inspektora je više od petnaest sati obavljalo očevid u stanu i zgradi u kojoj se ubojstvo dogodilo.

Blizanac u pritvoru

Osumnjičeni Miroslav Tomas također je imao ozljedu od noža na tijelu, ali je bila duga tek centimetar pa je nije trebalo ni šivati. Isključena je mogućnost da je Dolores D. bila pomagačica u ubojstvu.

Ta je plavokosa djevojka punije građe visoka oko metar i 60 centimetara pa je utvrđeno da nije mogla nanijeti ozljedu svom dečku. Istražiteljima je Dolores D. rekla još i da se bavila prostitucijom, da je u sado-mazo seansama bila domina, no u posljednje je vrijeme teško oboljela. Ne zna se jesu li se braća zbog nje posvađala. Tužiteljstvo je za Miroslava Tomasa tražilo istražni zatvor.

>>Brata blizanca pronašao mrtvog u stanu kada se vratio sa zabave

Komentara 30

BA
baniček
22:15 02.01.2013.

pa i nije baš neka da čovjek treba poludit za njom...

ST
Startrack
22:55 02.01.2013.

"da je u sado-mazo seansama bila domina". Zato lije to rekla istraziteljima i kakve to veze ima sa ubojstvom? Jeli rekla i koja boja carapa joj je najdraza?

Avatar Jana
Jana
20:50 02.01.2013.

"O blizancima susjedi uglavnom imaju samo riječi hvale"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije