Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO RADA:

Aladrović nije upleten u aferu SMS, to je pokušaj diskreditiranja

Josip Aladrović ispred Banskih dvora
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
30.07.2019.
u 22:58

“Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da Franjo Varga nikada nije ni pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu”, priopćeno je iz Ministarstva

Ministarstvo rada opovrgnulo je pisanje tjednika Nacional da je novi ministar Josip Aladrović jedan od protagonista afere SMS koju istražuje Državno odvjetništvo.

Nacional tvrdi da je Aladrović među HDZ-ovcima koji su naručivali usluge od kontroverznog informatičara Franje Varge, a u prilog toj tvrdnji donose preslik e-maila koji je Varga s lažnog maila poslao na službeni mail ministra dok je još bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. “Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici”, stoji u spornom mailu, no u Ministarstvu tvrde da Aladrović na tu poruku nikada nije odgovorio.

Zlonamjernom nazivaju i tvrdnju da je Aladrović Vargi “sređivao” mirovinu, za što tjednik dokaz vidi u informaciji da je Varga jedan od ukupno četiri poziva na dan kada je uhićen uputio HZMO-u, raspitujući se o stanju svog predmeta. Ministarstvo, međutim, tvrdi da je riječ o “malicioznoj neistini konstruiranoj bez ijednog dokaza”.

“Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da Franjo Varga nikada nije ni pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu”, priopćeno je iz Ministarstva. U priopćenju se ističe i kako su neistiniti svi navodi o intenzivnoj komunikaciji novog ministra s Vargom, kao i konstrukcija po kojoj je Aladrović od Varge tražio da špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda. Zaključuje se da je riječ o namjeri diskreditiranja novog ministra.

Ključne riječi

Komentara 20

TU
tuzo10
15:34 30.07.2019.

Frisko meso na vidiku za nase novinare inace afera makere koji bez ikakvog razloga napadaju Aladrovića koji je svoje vjestine vec dokazao u HZMO!

CW
cwed16
15:41 30.07.2019.

Ovo postaje zalosno kako danas svaka šuša moze pisati i javno govoriti sta hoce bez ikakve odgovornosti i to postaje nepodnosljivo jer koja je svrha slobodnih medija ako 80% medijskog prostora zauzimaju neprovjerene informacije i spinovi

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
01:14 31.07.2019.

Veselim se kaznama za klevete, lazi, Fakenews, nadam se da ce biti dovoljno visoke, jednako i za glupe komentare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije