Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bedekovčina

Novi dom za 70 najveselijih Bedekovčana

Vrtic
Sabina Pušec/VLM
05.12.2012.
u 18:35

Radovi na niskoenergetskom vrtiću vrijednom 6,6 milijuna kuna počeli su 2010. godine

– Ovo je najveseliji dio Bedekovčine, ljepši događaj nije se mogao desiti – rekla je županica Sonja Borovčak koja je svečano otvorila novi Dječji vrtić Bedekovčina u sklopu proslave Dana općine. Gradnju vrtića vrijednog 6,6 milijuna kuna u financirala je Općina Bedekovčina, a izvođač Gradex&Co iz Zaboka radove je počeo 2010. godine. Niskoenergetski suvremeno opremljen vrtić od 550 kvadrata svoja je vrata mališanima otvorio u rujnu ove godine. U vrtić je upisano 70-ero djece.

 Prepoznate potrebe

 – Naš je cilj sretno, zdravo, radoznalo, tolerantno dijete koje odrasta u sigurnom okruženju – istaknula je ravnateljica vrtića Božana Samov zahvalivši općini i što su prepoznate potrebe za novim prostorom. Novi je vrtić blagoslovio vlč. Željko Horvat, a otvorenje je uljepšala i akcija Krapinsko-zagorske županije u suradnji s medičarsko-svjećarskom radnjom Zozolly koja je povodom 130. godišnjice postojanja darovala licitare kojima će 22 zagorska vrtića okititi božićna drvca koja su donirale Hrvatske šume. Županija je vrtiću darovala i televizor, a mališani su uživali u kićenju bora tradicionalnim ukrasima.

 Promocija monografije

U sklopu proslave promovirana je i monografija "50 godina predškolskog odgoja u Bedekovčini“. Načelnik Rajko Vidiček istaknuo je završetak vrtića kao najvažniju  investiciju, a na  sjednici su dodijeljena i općinska priznanja koja su primili OŠ Bedekovčina, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Dječji vrtić Bedekovčina, DVD Bedekovčina, Instalogradnja d.o.o. Bedekovčina i Vladimir Novak, dok je nagrada za životno djelo pripala svećeniku Josipu Komorčecu za 40-godišnji pastoralni rad u župi sv. Barbare te sudjelovanje u brojnim aktivnostima od općeg interesa.     

Ključne riječi

Komentara 1

LU
ludva
20:19 05.12.2012.

u Bedexu vrtić košta 6,6 a u Krapinskima 13 milijuna.. . . tko tu koga j...?*??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije