Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi dom za 70 najveselijih Bedekovčana

Radovi na niskoenergetskom vrtiću vrijednom 6,6 milijuna kuna počeli su 2010. godine
05. prosinca 2012. u 18:35 1 komentara 4 prikaza
Vrtic
Foto: Sabina Pušec/VLM

– Ovo je najveseliji dio Bedekovčine, ljepši događaj nije se mogao desiti – rekla je županica Sonja Borovčak koja je svečano otvorila novi Dječji vrtić Bedekovčina u sklopu proslave Dana općine. Gradnju vrtića vrijednog 6,6 milijuna kuna u financirala je Općina Bedekovčina, a izvođač Gradex&Co iz Zaboka radove je počeo 2010. godine. Niskoenergetski suvremeno opremljen vrtić od 550 kvadrata svoja je vrata mališanima otvorio u rujnu ove godine. U vrtić je upisano 70-ero djece.

 Prepoznate potrebe

 – Naš je cilj sretno, zdravo, radoznalo, tolerantno dijete koje odrasta u sigurnom okruženju – istaknula je ravnateljica vrtića Božana Samov zahvalivši općini i što su prepoznate potrebe za novim prostorom. Novi je vrtić blagoslovio vlč. Željko Horvat, a otvorenje je uljepšala i akcija Krapinsko-zagorske županije u suradnji s medičarsko-svjećarskom radnjom Zozolly koja je povodom 130. godišnjice postojanja darovala licitare kojima će 22 zagorska vrtića okititi božićna drvca koja su donirale Hrvatske šume. Županija je vrtiću darovala i televizor, a mališani su uživali u kićenju bora tradicionalnim ukrasima.

 Promocija monografije

U sklopu proslave promovirana je i monografija "50 godina predškolskog odgoja u Bedekovčini“. Načelnik Rajko Vidiček istaknuo je završetak vrtića kao najvažniju  investiciju, a na  sjednici su dodijeljena i općinska priznanja koja su primili OŠ Bedekovčina, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Dječji vrtić Bedekovčina, DVD Bedekovčina, Instalogradnja d.o.o. Bedekovčina i Vladimir Novak, dok je nagrada za životno djelo pripala svećeniku Josipu Komorčecu za 40-godišnji pastoralni rad u župi sv. Barbare te sudjelovanje u brojnim aktivnostima od općeg interesa.     

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • ludva:

    u Bedexu vrtić košta 6,6 a u Krapinskima 13 milijuna.. . . tko tu koga j...?*??