Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA ZAKONA

Njemačka uvodi stroge kazne: 'Tko krivotvori Covid potvrdu može dobiti pet godina zatvora'

EXPA/Fenix
18.11.2021.
u 09:31

Također je kažnjivo ako se krivotvorina pokaže na poslu ili drugdje privatno.

Prema planovima nove njemačke vlade, krivotvoriteljima korona testova, potvrda o oporavku ili cijepljenju prijeti kazna do pet godina zatvora. To je predviđeno budućim propisima o koroni o kojima će se u četvrtak odlučivati u Bundestagu.

Proizvodnja, a također i svjesno korištenje krivotvorenih dokaza treba biti kažnjivo. U posebno teškim slučajevima “neovlaštenog izdavanja zdravstvenih potvrda”, ako “počinitelj djeluje na trgovačkoj osnovi ili kao član bande”, zatvor bi trebao biti od tri mjeseca do pet godina, piše fenix-magazin.de.

VIDEO: Njemačka uvodi zatvorske kazne za krivotvoritelje korona testova i potvrda

Kaznenim djelom do sada je u Kaznenom zakonu proglašeno samo podnošenje ili korištenje krivotvorenih “zdravstvenih potvrda” “vlastima ili osiguravajućim društvima”. To se ne odnosi na ljekarne u kojima mnogi krivotvoritelji kradu digitalni certifikat o cijepljenju. To bi se trebalo promijeniti. Također je kažnjivo ako se krivotvorina pokaže na poslu ili drugdje privatno.

Komentara 4

JP
josip.pivar11
10:10 18.11.2021.

Eto i pedantni Nijemci - barem ih se tako predstavlja - ne primjećuju da i oni s tim potvrdama nisu u ništa boljoj situaciji kao i oni bez njih: mogu biti zaraženi, zarazu širiti, oboljeti i čak umrijeti. Važno je da imaju potvrdu jer su onda potrošili unaprijed plaćeno cjepivo.

SO
SokolBezBrkova
11:51 18.11.2021.

Ma kakvo krivotvorenje? Necu je ni vadit, a ispunjavan uvjete. Jos da se I potrudin podrzat ovaj sistem diskriminatorni, protuustavni, protuzakoniti! I nemojte vi meni trubit "Evo sad ce se donit zakon" Cinjenica je da zakon jos nije donesen a da su se potvrde uvele! Sramota! Samovolja Stozerasa! Kontra preporuka struke! Kovid putovnice ne sprijecavaju zarazu! Cjepivo ne stiti od Kovida! I nema "ALI"! To su cinjenice!

Avatar Hazl113
Hazl113
10:04 18.11.2021.

Treba takve streljat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije