Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE PEDOFILIJE

Nismo zadovoljni pismom, smjenite kardinala Bradyja

Kardinal Sean Brady
AFP PHOTO
20.03.2010.
u 15:11

Žrtve pedofilskih skandala u Irskoj očekivale su da će se pismo baviti njima, a ne nižim svećenstvom, te da će doći do smjene čelnika katoličke crkve u Irskoj

"Ne osjećamo da se ovo pismo bavi žrtvama. Ono se bavi nižim irskim svećenstvom, a ne priznaje ni odgovornost Vatikana. Duboko smo razočarani". Izjavila je to za Reuters Maeve Lewis, direktorica skupine One in Four koja je zastupala žrtve pedofilskog nasilja u irskim crkvama.

Ona ističe kako se u pismo ne poziva ni na ostavku kardinala Seana Bradyja, čelnika katoličke crkve u Irskoj. Žrtve pedofilskih skandala upravo su to očekivale i to traže od poglavara Katoličke crkve.

 

Ključne riječi

Komentara 9

SV
svitak
17:15 20.03.2010.

pismo je namjenjemno irskim katoličkim vjernicima i čita se po svim župama

OB
-obrisani-
20:48 20.03.2010.

Ma zna narod da VRAGU nema suda jer od njega je i Bog digao ruka pa ga za kaznu vjernicima utrpao !

Avatar miletiml
miletiml
16:00 20.03.2010.

pa zar su zaista ocekivali da ce vrana vrani oko iskopat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije