Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anita nosić

Nije izgubila stan u Zagrebu kao ni mjesto u stranci, a mogla bi se vratiti i na staru poziciju

Anita Nosić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.10.2020.
u 22:54

Sutkinja Miranda Gulišija Jurišić poništila rješenje općine Lovreć kojim Nosić gubi funkciju, a odluka je obrazložena time da je ona cijelo vrijeme prebivala u Lovreću

HDZ-ovka Anita Nosić (30), nakon muljaža s prebivalištem, vjerojatno se vraća na poziciju općine Lovreć, a ostaje joj i stan u Zagrebu iako živi u kući s bazenom. Također, ostaje i u stranci iako je bilo najava da će biti izbačena zbog nanošenja štete. 

Nosić je iskoristila državne poticaje za kupnju stana površine 53,7 četvornih metara, a preko natječaja državne agencije APN dobila je 80.000 eura kredita od državne banke HPB za stan. Otkriveno je da u stanu ne živi, a prebivalište je u Zagrebu prijavila izvan zadanog roka. Promjenom prebivališta, prema Zakonu o lokalnim izborima, mandat čelniku lokalne jedinice prestaje. Tako je i Nosić razriješena, no žalila se na gubitak funkcije, a Upravni je sud u Splitu u ponedjeljak odlučio da je ona u pravu, pišu 24sata.  

Sutkinja Miranda Gulišija Jurišić poništila rješenje općine Lovreć kojim Nosić gubi funkciju, a odluka je obrazložena time da je ona cijelo vrijeme prebivala u Lovreću i bila na svom radnom mjestu. 

- Proizlazi da je ona, u namjeri korištenja subvencioniranja kredita, fiktivno prijavila prebivalište u Zagrebu kako bi ispunila traženi uvjet prijavljenog prebivališta - obrazložila je sutkinja Miranda Gulišija Jurišić, prenosi Slobodna Dalmacija

Potpuno je to suprotno tumačenje Ministarstva uprave koje je već imalo na sudu potvrđene odluke u slučajevima razrješenja načelnika općina Kistanje i Biskupija zbog promjene prebivališta.

Općina Lovreć, koju sada vodi Petar Petričević, može pokušati napisati drugo rješenje u kojem, prema presudi, mora dati dokaze da Nosić nije prebivala u općini.

Iako je poslala dopis APN-u u kojem je tražila raskid ugovora, iz agencije je izviješteno kako se Nosić više ne javlja banci koja bi trebala raskinuti ugovor, naplatiti glavnicu, a onda i subvencije. U zemljišnim knjigama je Anita Nosić još uvijek vlasnica stana u Zagrebu, a od tereta je upisan jedino kredit banke, nikakve zabilježbe spora ili ovrhe nema.

Komentara 24

Avatar Primarius
Primarius
23:17 27.10.2020.

Vjerodostojno

RE
RedTree
01:01 28.10.2020.

Doći na dužnost značilo bi brinuti za opće dobro i napredak, učiniti nešto za zajednicu, a ne uzeti od ljudi besramno.

MU
Muka
05:19 28.10.2020.

Lijepo. Takve odluke stimuliraju mlade ljude sa nečasnim namjerama da uđu u politiku jer bilo što da iskorriste prođu nekažnjeno čak što više budu nagrađeni. A one koji žele živjeti od rada stimuliraju na odlazak preko granice ili ovdje rade bezvoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije