Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor Orljave:

'Nije istina da sam zatvorio radnice kad je došla Predsjednica. To je notorna laž! Radnice: Nismo izlazile zbog protokola

Tihomir Ivčetić
Foto: Pixsell
1/5
04.03.2017.
u 12:58

-To je toliko ružno što su mediji napisali da ne znam što bi rekao. Demantiram sve to, ali vrijedi li moj demant? Napišite istinu, samo želim da istina bude objavljena, rekao nam je Balenović i ponudio da dođemo u tvornicu "osobno se uvjeriti i razgovarati s radnicama".

"Suze, plač...Sve je to notorna laž. Kao i to da smo zaključali radnice da se ne požale predsjednici Kolindi Grabar - Kitarović! To su gluposti! Pa mene su radnice nakon tih prvih objava nazivali i pitali: Direktore, pa o čemu je riječ, što se to događa?".

Tim je riječima Luka Balenović, direktor tvrtke Orljava, komentirao za Vecernji.hr objavljene navode da su za vrijeme predsjedničinog posjeta, u Orljavi zatvorili radnice kako joj se ne bi požalile da im se ne isplaćuju prekovremeni sati i da plaće kasne. 

- To je toliko ružno što su  mediji napisali da ne znam što bi rekao. Demantiram sve to, ali vrijedi li moj demant? Napišite istinu, samo želim da istina bude objavljena, rekao nam je Balenović i ponudio da dođemo u tvornicu "osobno se uvjeriti i razgovarati s radnicama. 

A upravo nam jedna od radnica, Marija Katić, zahvalila što smo joj "dali priliku da kaže istinu". 

- U vrijeme kada je Predsjednica išla u posjet Kaznionici, mi smo bili na gablecu i jele svoj sendvič. Bila su zaključana jedino ta vrata gdje je Kolinda Grabar - Kitarović prolazila, to je valjda stvar protokola. Ostala četiri ulaza u tvrtku su bila otvorena i svi su mogli normalno ulaziti i izlaziti iz prostorija, rekla nam je Marija Katić i istaknula da im je Kolinda čak i mahnula. Ipak, Katić nam nije htjela otkriti je li radnicama ipak kasni isplata plaća i naknada za prekovremeni rad. 

- Slušajte, o tome neću govoriti. Obratite se nadležnim osobama u Upravi i pitajte. Mogu samo reći da s obzirom u kakvim vremenima živimo, ja sam u Orljavi zadovoljna. To je državna firma koja zapošljava oko 350 zaposlenika. Postoje razni zakonski instrumenti s kojima se zaposlenici mogu poslužiti ako treba. No, to nije nešto o čemu ja želim govoriti, poručila je. 

Sakoman Snježana, tehnolog u proizvodnji rekla nam je...

- Uopće nije bilo situacije, netko je to izmislio. Jedna vrata, bočna, gledaju na Kaznionicu. Dan ranije su me obavijestili da Predsjednica dolazi u posjet Kaznionici i otamo su me zamolili, a onda i naš direktor me zamolio, da se ta vrata zatvore zbog protokola. Pa kako bi vi uspjeli 300 radnica pojasniti da za vrijeme gableca ne izlaze na ta vrata. Nije bilo nikakve situacije. Ja sam zaključala ta vrata zbog protokola, ostala vrata su ostala otvorena. Nama je bio normalan radni dan. Slučajno smo u krugu Kaznionice, mi nemamo ništa s tim. Plaća nam kasni, ali kasni mjesec dana, ali dobijemo je uredno. Unazad par mjeseci nije ni bilo prekovremenih sati, rekla je Snježana Sakoman.  

>> Orljava se seli iz zatvora da bi se lakše i prije mogla prodati

 

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
13:05 04.03.2017.

Bila istina ili laž medijima se nazalost vise nista ne vjeruje .

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
13:51 04.03.2017.

Pa nemože stoka sitnog zuba pričati sa kraljicom,to je samo za odabranu elitu,he he

Avatar gusjenica
gusjenica
16:32 04.03.2017.

Dovoljno je vidjeti facu ovog čovjeka i MOJ zaključak je : on je ljigavi lažov, a radnice govore istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije