Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevčani lansirali

Ni kiša ni nestanak struje nisu spriječili Picoke u obrani grada

'27.06.2010., Koprivnica -  Scenski prikaz obrane Djurdjevca od napada turaka. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
1/6
27.06.2010.
u 15:30

Nije mi jasno kako je došlo do kratkog spoja, osobno sam nabavila najveći agregat, no sve je prošlo odlično, kaže direktorica priredbe Verica Rupčić

Unatoč cjelodnevnoj kiši, Đurđevčani su u subotu pred mnogobrojnim posjetiteljima opet uspješno otjerali tursku vojsku pod vodstvom Ulama-bega.

Iako je na samom kraju scenskog prikaza na velikoj pozornici uz stari grad nestalo struje, pljesak gledatelja ohrabrio je oko 300 glumaca, amatera i statista, koji su oživjeli scensku viziju Krešimira Dolenčića uz konjanike, plesačice, zvučne i svjetlosne efekte.

Oko 10.000 ljudi

Mudra je starica uspjela otjerati Turke tako što su topom ispalili posljednjeg pijetla, kao znak da imaju hrane, zbog čega ih je Ulam-beg i prozvao Picokima.

– Po policijskim statistikama, na scenskom je prikazu bilo oko 10.000 posjetitelja. Kiša nas nije omela, jer je konačno prestala oko 20 sati i sve je prošlo odlično, sve do trenutka nestanka struje, kad nismo mogli pročitati sve izvođače, što mi je iznimno žao, jer lani se također nisu čitali zbog kiše – kazala je Verica Rupčić, izvršna direktorica Picokijade, te dodala da joj nije jasno kako je došlo do kratkog spoja, jer je osobno nabavila najveći agregat.

No, unatoč nevoljama, mnogi su komentirali da im je ovo najbolja vizija do sada.

– Vitezovi zlatnog kaleža iz D. Stubice prvi su put prije uprozorenja izveli točku s vatrom, što je bilo vrlo efektno, a prvi su put u prikazu nastupali i vitezovi i haramije iz Koprivnice – kaže V. Rupčić

Mnoštvo je posjetitelja stiglo i na diganke, zlevanke i prkače, izložbu domaćih starinskih kolača i ručnog rada udruga žene.

– Kum izložbe bio je Mirko Švenda Žiga. Izlagale su 24 udruge, najviše do sada, a žene su prodale sve kolače – priča V. Rupčić.

Aranžirana kola

Na povorci aranžiranih kola, koja je održana jučer u 11 sati, bilo je 215 sudionika, a prvo je mjesto za najbolji nastup i 1.000 kuna odnio KUD Virišće iz Šemovaca.

– Iako nema novca i vrijeme nas nije služilo, iznimno sam zadovoljna posjećenošću i pozitivnim komentarima, a sve je oduševio i raskošni vatromet nakon prikaza – zadovoljna je bila organizatorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije