Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Baltimoreu

Policija prosvjednika napala suzavcem i gumenim mecima

Baltimore
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
29.04.2015.
u 07:56

U neredima je uhićeno deset prosvjednika, a šef policije Baltimorea tvrdi kako je trenutno situacija stabilna te da je grad pod kontrolom

Iako je dvije tisuće pripadnika Nacionalne garde i tisuću policajaca osiguravalo red i mir, i prošlu su noć u Baltimoreu obilježili ulični prosvjedi, javlja Daily Mail.

U Baltimoreu je jučer proglašeno izvanredno stanje te je uveden policijski sat, no on nije spriječio stotinjak prosvjednika da ostanu na ulicama i sukobe se s policijskim snagama. Na policijska vozila bacali su plastične i staklene boce te ležali po cesti kako bi spriječili njihov prolazak, a policija je uzvratila suzavcem i gumenim mecima.

U neredima je uhićeno deset prosvjednika, a šef policije Baltimorea tvrdi kako je trenutno situacija stabilna te da je grad pod kontrolom.

Podsjetimo, demonstracije protiv policijske brutalnosti uslijedile su nakon smrti Afroamerikanca Freddieja Graya (25) koji je preminuo nakon što ga je privela lokalna policija. Gray je preminuo zbog ozljeda kralježnice tjedan dana nakon što ga ja policija lišila slobode zbog posjedovanja noža. Zbog istrage o njegovoj smrti suspendirano je šestero policajaca.

>> Baltimore u plamenu: U neredima ozlijeđeno 15 policajaca, uhićeno 27 prosvjednika

Komentara 7

DU
Deleted user
14:12 29.04.2015.

sto je, nema komentara. pa dje nestadose ovi USA podrepasi

DU
Deleted user
14:21 29.04.2015.

treba nekako naoruzat ove crnce. plus ima 100 miliona latinosa pa pocet lagani gradjanski rat... give them a taste of their own medicine

XA
xaron
18:08 29.04.2015.

Ovo je valjda ta svijetla buducnost koja nas ceka sa tim 1000- ma azilanata iz Afrike koji nam dolaze preko mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije