Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preimenovana

Nema više Zagrebačke ulice u Beogradu

Gmaps
19.09.2014.
u 22:11

U DS drže kako će se grad "previše ogriješiti o Koču Popovića ako promjene ime Zagrebačke", jer se on zalagao za bratsvo i jedinstvo

Kako javljaju mediji u Srbiji, u Beogradu više ne postoji Zagrebačka ulica jer je ta ulica u starom dijelu Beograda, preimenovana u ulicu Koče Popovića. Na sjednici Skupštine Beograda na kojoj se raspravljalo o preimenovanju ulica, pojašnjeno je, kako je obitelji Koče Popovića pripadao veći dio zgrada u, sada već bivšoj Zagrebačkoj i da je Popović tu rođen. Koča Popović je jedan od bliskih suradnika Josipa Broza kako u ratu tako i poslije rata kada je obavljao razne diplomatske dužnosti. Zastupnici Demokratske stranke su se usprotivili prijedlogu o preimenovanju "baš Zagrebačke ulice jer je to neprimjereno".

U DS drže kako će se grad "previše ogriješiti o Koču Popovića ako promjene ime Zagrebačke", jer se on zalagao za bratsvo i jedinstvo. Šef kluba zastupnika DS, Balša Božović drži kako Koča Popović treba dobiti neku drugu ulicu u Beogradu, a ne Zagrebačku, te da "ne bih volio da se pogoršaju odnosi Beograda i Zagreba".

- Imajte vjere da nam naši susjedi Zagrepčani neće spočitavati što smo tu ulicu nazvali po čovjeku koji je tu rođen - rekla je jedan zastupnica i dodala kako se Beogradu ne može osporavati kosmopolitski duh. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je Podgorica jedini grad u na prostoru bivše zajedničke države koja ima ulice imenovane prema glavnim gradovima bivših republika, a danas samostalnih država.

>> Kirby: Beograd su oslobodili Ukrajinci, a ne Rusi! Zašto vam dolazi Putin?

Komentara 104

HR
hr76
22:18 19.09.2014.

I to je to! Više ne želim nikakve vijesti iz Srbije koje su lokalnog karaktera!

L0
luena 01
22:52 19.09.2014.

Ajd nek su i to konacno rjesili... nema bratstva i jedinstva jer ta prosla vremena i floskule o bratstvu i jedinstvu su samo njima sluzila u njihovu svrhu... Da i BG preimenuju il srbiju ,koga zulja? iskreno ,mene ne... Dobrosusjedskiki odnosi i gospodarska suradnja ako im je do njih stalo ok sve drugo je proslost...

MO
morituriite
23:12 19.09.2014.

Svašta, zašto bi nas Hrvate ovo zanimalo ili brinulo?! Jedino za što se mi moramo brinuti je hrvatska nacionalna manjina u Srbiji i rješavanje spornih pitanja sa Srbijom od granica do povratka kulturnog blaga kojeg su popljačkali i kostiju nestalihh pobijenih za kojima još tragamo te osude zločinaca. U skupinu nerješenih pitanja definitivno ne spadaju nazivi ulica. Dapače, ako imaju još koju takvu ulicu bilo gdje u Srbiji, neka sve uklone i preimenuju. Tako i treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije