Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usred zime bez grijanja

Ne ulaze u novu dvoranu bez zimskih jakni i debelih trenirki

sportska dvorana
Arhiva VL
14.01.2010.
u 17:54

Iako je otvorena tek prije nekoliko mjeseci, u novoj sportskoj dvorani na Vijušu ne radi grijanje, a ogorčeni roditelji prijete da djecu više neće dovoditi na treninge jer strahuju da će se razboljeti.

SLAVONSKI BROD - Od otvorenja nove sportske dvorane na Vijušu nije proteklo niti nekoliko mjeseci, a već su počele stizati prve pritužbe njenih korisnika.

Jedno od najtrofejnijih slavonskobrodskih sportskih društava Gimnastički klub Sokol svoje je treninge preselio iz stare Sokolane u novosagrađeni objekt, no uvjeti u Vijuškoj ljepotici usred zime ispod svih su kriterija.  Zbog hladne, nezagrijane dvorane, djeca treniraju u debelim trenirkama, dok ih roditelji, pa čak i treneri nadgledaju noseći na sebi zimske jakne.

– Ovo nije normalno, da smo htjeli trenirati u ovakvim uvjetima, mogli smo strunjače iznijeti i na parkiralište. Hladno je, djeca trče, treniraju u užasnim uvjetima. Grijanje je uključeno, no u dvorani je hladno. Pitanje je samo kad će djeca početi obolijevati ili kad će netko od njih dobiti upalu pluća. Ništa nam nije nedostajalo u staroj dvorani, treninge nisu trebali prebacivati u novi objekt dok ne provjere jesu li uvjeti rada zadovoljavajući. Ne želim dijete dovoditi na treninge, a da ono zaradi prehladu ili upalu pluća – kaže jedan od roditelja malih gimnastičara.

Neprikladno grijanje nije jedini nedostatak sportske dvoranje koja je građena više od dvadeset godina, čime je zasigurno oborila sve rekorde po vremenu gradnje. Iako je svečano puštena u rad, na tribinama još uvijek ne postoje sjedalice, pa su posjetitelji nedavnoga Božićnog malonogometnog turnira utakmice pratili sjedeći na kartonu. I dok će sjedalice uskoro biti ugrađene, kod grijanja se, prema svemu sudeći, radi o pogrešno izabranom sustavu upuhivanja toplog zraka, koji nije dovoljno snažan da zagrije velike prostorije poput sportske dvorane.

– Znamo za ovaj problem, i već smo kontaktirali s izvođačem radova. Kotlovnica radi normalno, punim kapacitetom, cjevovodi su dobri, a problem očito nastaje kod dva kalorifera koji zagrijavaju zrak u dvorani. Najvjerojatnije se radi o tome da je njihov kapacitet preslab za objekt koji bi trebali grijati, pa su izvođači radova obećali provjeriti o čemu se radi i ukloniti grešku u sustavu, kaže Stipo Lemešić, voditelj Ustanove za gospodarenje sportskim objektima Slavonskog Broda, napominjući da će problem uskoro riješiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije