Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Najveća formacija'

NATO-vi lovci presreli skupinu od čak 7 ruskih aviona nad Baltikom

Ruski lovci
Foto: Reuters/ PIXSELL
29.10.2014.
u 21:15

Ova skupina od sedam ruskih aviona predstavlja najveću formaciju koju su NATO-vi avioni presreli u posljednjih nekoliko godina.

Dva njemačka lovca tipa Eurofighter presrela su jučer skupinu od sedam ruskih aviona iznad Baltičkog mora u međunarodnom zračnom prostoru. Njemački piloti zamijetili su dva MiG-a 31, jedan Suhoj 27 te dva Suhoja 24 i dva Suhoja 34, izvijestili su iz latvijske vojske, javlja The Local.

Njemački avioni poletjeli su iz baze u Amari u Estoniji gdje se nalaze u sklopu NATO-ve misije, a uz ruske lovce ostali su oko 25 minuta. - NATO-vi radari su detektirali sedam ruskih aviona te su njemački piloti stupili s njima u kontakt kako bi napravili vizualnu provjeru, snimili fotografiju i to je sve - rekao je glasnogovornik njemačke vojske. Kako piše The Aviationist, ova skupina ruskih aviona predstavlja najveću formaciju koju su NATO-vi avioni presreli u posljednjih nekoliko godina.

Također, u srijedu ujutro dva NATO-va aviona tipa F-16 presrela su pet ruskih aviona iznad Baltika, rekli su iz latvijske vojske. Podsjetimo, NATO je poslao svoje snage i zračnu obranu na Baltik zbog ruske agresije tijekom ukrajinske krize. Njemačka sada ima četiri Eurofightera i 160 vojnika u Estoniji.

Ruski avioni su u rujnu ušli u švedski zračni prostor, dok je ruski špijunski zrakoplov u utorak preletio zračnim prostorom Estonije.

>> Putin živcira SAD i kad dolazi na vojnu paradu

>> Rusija otela estonskog agenta, tvrde da ih špijunira

Komentara 54

DU
Deleted user
21:35 29.10.2014.

Kako su ih presreli ako su u međunarodnom prostoru. Zašto pišete o nečemu o čemu nemate pojma.

DA
damocles
21:51 29.10.2014.

i coravi vidi da rus nije dosao nama pred vrata vec ovi takozvani "nasi" njemu pred vrata

RA
Rangostar
21:32 29.10.2014.

Presreli, malo se provozali zajedno,uzeli par fotografija za fb. i sta je dalje bilo. Please VL. sta je dalje bilo ??? Znaci to su operacije koje spadaju pod ta presretanja. Zanimljivo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije