Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Incident'

Rusija otela estonskog agenta, tvrde da ih špijunira

rusija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
08.09.2014.
u 13:15

Eston Kohver zaposlen je u estonskoj sigurnosnoj službi, a Rusi tvrde da su ga zadržali jer je ''špijunirao'' na ruskom teritoriju

Skupina naoružanih Rusa u petak je ušla na teritorij Estonije kod graničnog prijelaza Luhamaa te otela službenika obavještajne agencije koji je proučavao prekogranični kriminal, javlja BBC. Otmica je izvedena uz pomoć dimnih granata i onemogućivanja radiokomunikacija na pograničnom području.

Eston Kohver zaposlen je u estonskoj sigurnosnoj službi, a Rusi tvrde da su ga zadržali jer je ''špijunirao'' na ruskom teritoriju.

Šef sigurnosne službe Estonije zasad isključuje politički motiv otmice, no ministarstvo vanjskih poslova incident je okarakteriziralo kao iznimno uznemirujući s obzirom na to da se dogodio usred povišenih tenzija s Rusijom zbog krize u Ukrajini.

– Očekujemo pomoć i potrebnu suradnju s  Rusijom da bismo riješili ovaj slučaj i vratili estonskog državljanina u Estoniju – rekao je Urmas Paet, estonski ministar vanjskih poslova.

>> Rusija obećala odgovoriti ako joj EU nametne nove sankcije

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:52 08.09.2014.

Agent se ne otima nego hapsi. Kakav je to agent kada ga se moze oteti. Amerikanci svaki dan otimaju ljude sirom svijeta i drze ih godinama u tzv. "black sites" izlozene mucenju i onda 90 njih puste jer su otelii krive ljude. Ovaj gore je barem agent (u prevodu spijun).

SA
sablja810
02:22 09.09.2014.

Sljedeca je na redu rusija. Sloboda i demokracija doci ce i u rusiju, to je sada sigurno. Putin zato izvlaci posljednji i najgori adut, a to je rat. Ali rat protiv vlastita naroda, to nije nitko politicki prezivio. Vrijeme je za promjene.

SA
sablja810
00:37 09.09.2014.

Konacno se pozornost posvecuje istocnoj Europi i putinovoj raboti. Sada NATO bolje gleda sta se dogadja i odmah su uhvatili kriminalce na granici i pokazali su odmah nervozu. Gotovo je sa bahatim putinom. Kada ruskom narodu pukne film, a pocele su majke otvoreno demonstrirati, nece mu biti svejedno. Sljedeca stanica je rusija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije