Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar Guitar Stars

Natjecanje najboljih mladih gitarista u Vukovaru

Vukovar Guitar Stars (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
14.05.2013.
u 15:25

- Siguran sam da će se ovaj rock spektakl svidjeti građanima. Bit će ovo prilika da se malo opuste i zaborave na probleme, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

VUKOVAR – U subotu, 18. svibnja, na središnjem vukovarskom trgu bit će održan po prvi put 'Vukovar Guitar Stars' u okviru kojega će biti održano Finale najboljih mladih gitarista na kojem će nastupiti osam najboljih mladih gitarista. Na natjecanju će nastupiti Petar Ivkić (Županja), Ivan Zečić (Osijek), Tomas Weedović (Vukovar), Luka Gavran (Donji Andrijevci), Ivan Antonio Šangulin (Rijeka), Alan Lukač Šorti (Sisak), Tihomir Vlahović (Brač i Igor Ruf (Daruvar). – Sve su to mladi i talentirani gitaristi koji su već nagrađivani po raznim festivalima. Oni će izvesti po jednu melodiju, a o najboljem među njima odlučit će stručno povjerenstvo u kojem će sjediti Zele Lipovača, gitarista Divljih Jagoda, koji je važio za jednoga od najboljih gitarista u bivšoj državi. Najbolji među njima dobit će na poklon gitaru, a drugoplasirani i trećeplasirani pojačalo, najavio je Adonis Dokuzović, vlasnik projekta Guitar Stars.

Prema najavama, za vrijeme dok stručno povjerenstvo bude odlučivalo o najboljim mladim gitaristima, okupljenim građanima s nekoliko pjesama predstavit će se Super grupa koju čine Vedran Božić (Time), Tomas Krkač (Nirvana) i Adonis Dokuzović (Divlje jagode). Nakon proglašenja najboljih koncert će održati Divlje jagode sa svojim novim vokalom Liviom Berakom.

– Mogu reći samo da će žiri biti grozno realan i objektivan i da se to vjerojatno nekim natjecateljima neće svidjeti. Oni moraju znati da je biti gitarista težak poziv i da uspijevaju samo najbolji, poručio je Lipovača. Predstavnike Guitar Starsa primio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je bio i inicijator da se jedna ovakva manifestacija održi u Vukovaru. Rekao je okupljenima da je i sam, u svojoj mladosti, svirao po malo gitaru i da je prva pjesma koju je naučio svirati bila Lutka na koncu.

– Održavanje jedne ovakve manifestacije u Vukovaru naša je želja već nekoliko godina. Imali smo ideju da probamo okupiti i najbolje vukovarske bendove u zadnji 20-30 godina. Siguran sam da će se ovaj rock spektakl svidjeti građanima. Mislim i da je termin, dan prije izbora, jako dobar jer su građani zadnjih dana opterećeni predstojećim izborima. Bit će ovo prilika da se malo opuste i zaborave na probleme, rekao je Sabo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije