Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN ŽUTI METEOALARM

Nastavljaju se proljetne temperature: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvom novogodišnjem tjednu

Slavonski Brod: Sunčano poslijepodne izmamilo građane na šetnju uz Savu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
02.01.2023.
u 07:47

Malo kiše u ponedjeljak može pasti u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će je biti svakodnevno, no samo lokalno, povremeno i u malim količinama

Ovoga ponedjeljka diljem Hrvatske i dalje se očekuje iznadprosječno toplo vrijeme, a u nekim dijelovima očekuju se temperature i do 20 Celzijevih stupnjeva. Malo kiše danas bi moglo pasti tek na zapadu zemlje, ponajprije na širem području Rijeke ili pak na obali podno Velebita, prognoza je meteorologinje Petre Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT. 

Kako je najavila Mikuš Jurković, prvi radni tjedan u novoj godini proteći će uz i dalje iznadprosječno visoku temperaturu zraka te uglavnom bez oborine. Malo kiše u ponedjeljak može pasti u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će je biti svakodnevno, no samo lokalno, povremeno i u malim količinama. Potkraj utorka i u noći na srijedu malo kiše vjerojatno će pasti i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj. 

Pritom će od srijede temperatura ipak niža, premda i dalje iznadprosječna, a mjestimice raste vjerojatnost i za maglu, koja se može pojaviti ne samo u unutrašnjosti, nego i na moru. U četvrtak je kiša moguća i ponegdje u Dalmaciji, a povremeno će puhati do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a u noći i ujutro na moru lokalno je moguća i magla. Prema vikendu bit će nestabilnije, kiša rasprostranjenija.

Prognoza za ponedjeljak

U ponedjeljak na istoku Hrvatske barem djelomice sunčano, ujutro ponajprije u Posavini uz moguću maglu. Najniža temperatura od 5 °C na istoku regije do 10 °C na zapadu, a popodnevna čak do 19 °C uz povremeno umjeren jugozapadnjak.

Foto: DHMZ
Umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak puhat će i u središnjoj Hrvatskoj. I dalje temperatura znatno iznad prosječne, ponegdje je moguće i 20 °C, a i jutro će biti razmjerno toplo uz temperaturu oko 10 °C.

I dok za sutra nisu najavljena nikakva upozorenja DHMZ-a, ovoga ponedjeljka upaljen je žuti meteoalarm u zagrebačkoj i gospićkoj regiji, i to zbog jakog, mjestimice i olujnog jugozapadnjaka. Najjači udari vjetra očekuju se do 75 km/h.

Najoblačnije će biti na zapadu zemlje, gdje mjestimice postoji mogućnost za malo kiše ili rosulje, ponajprije na širem području Rijeke i na obali podno Velebita. U gorju će puhati umjeren jugozapadni vjetar, u najvišim predjelima i jak, a na obali sjevernog Jadrana samo mjestimice umjeren vjetar južnih smjerova, pa će i more biti uglavnom malo valovito.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Budući da će puhati uglavnom slab vjetar, ponajprije je ponegdje u unutrašnjosti ujutro moguća magla. U sjevernijim predjelima povremeno uz promjenjivu naoblaku vjerojatno će pasti i koja kap kiše.

Na jugu Hrvatske pak sigurno bez oborine te i dalje uz proljetni ugođaj - sunčanih sati bit će mnogo, vjetar uglavnom slab, a dnevna temperatura 15 ili 16 °C."

>> VIDEO Podizanjem rampe i skidanjem table proslavljen ulazak Hrvatske u schengenski prostor na graničnom prijelazu Bregana

Komentara 1

KE
kemtonator
08:12 02.01.2023.

Lijepa šetnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije