Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak afere municija

Privedena osoba koju su vozili u helikopteru. Krstičević: Razgovarao sam s pilotima

22.11.2019.
u 14:03

– Istraga se širi u više smjerova. Surađujemo i s vojnom policijom, a o svemu je obaviješteno i zadarsko pravosuđe koje odlučuje o daljnjim koracima – istaknuo je izvor blizak istrazi.

Policija je potvrdila da je od jutros u njihovim prostorijama 36-godišnjak priveden zbog sumnje u preprodaju oružja i da je riječ o istoj osobi koju su vozili piloti. Podsjetimo, trojica pilota helikopterom su, prema sumnjama, prevozili osobu osumnjičenu za krijumčarenje oružja i pritom je preobukli u vojnog pilota.

– Istraga se širi u više smjerova. Surađujemo i s vojnom policijom, a o svemu je obaviješteno i zadarsko pravosuđe koje odlučuje o daljnjim koracima – istaknuo je izvor blizak istrazi.

Danas je u vojnoj bazi na Zemuniku bio i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević koji je istaknuo nakon sastanka povjerenstva da ima nultu stopu tolerancije na nevojničko ponašanje i da očekuje da svi postupe sukladno svojim nadležnostima.

– Očekujem od Glavnog stožera Hrvatske vojske da postupi u skladu sa svojim nadležnostima po pitanju sigurnosti i stege te da se podnese detaljno izvješće s konkretnim mjerama – istaknuo je ministar obrane. Po završetku rada Povjerenstva, Ministarstvo obrane o rezultatima izvješća informirat će hrvatsku javnost – priopćili su iz MORH-a.

U Zadru je danas i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

"Hrvatska vojska ponos je ove države. Odao bih priznanje golemoj većini hrvatskih vojnika kako sjajno rade svoj posao. Tako je bilo i dosad, a tako će biti i ubuduće. Imali smo sastanak, razgovarali smo o stvarima koje su ključne po pitanju ratnog zrakoplovstva, kao i o slučaju u Zemuniku", rekao je ministar obrane Damir Krstičević

"Od načelnika glavnog stožera očekujem, kao i predsjednica, da do ponedjeljka da izvješće po pitanju zapovjedne odgovornosti. Zapovjedne odgovornosti ima i to ćemo pitanje nakon izvješća riješiti. Što se tiče ovih ljudi, oni imaju ime i prezime, imaju institucije, ići će na sudove. Ja nisam taj koji odlučuje što će biti", kazao je ministar Damir Krstičević.

Ministar je potvrdio da je vidio pilote. Nije želio mnogo o tome govoriti. Na pitanje što im je poručio, odgovorio je: "Red, odgovornost stega, časno ponašanje..." Krstičević je poručio i da institucije trebaju raditi svoj posao.

"Nema nikakve ugroze nacionalne sigurnosti, nemojte zbog ovog jednog slučaja nekoliko pojedinaca bacati ljagu na hrvatske oružane snage na vojnikinje i vojnike koji štite sve nas", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović novinarima o slučaju švercanja oružja.

Ključne riječi

Komentara 20

HE
herojulice
13:03 22.11.2019.

Ima li institucija u Hrvatskoj a da nema lopovluka?

I1
ing-12345
14:36 22.11.2019.

Lopovluk u Hrvatskoj kreće od vlade RH .: Plenković i Martina Dalić sa grupom Borg, Žalac-mercedes, Tolušić-kuća, Marić- stan., Kušćević- zemljišta, Krstičević- njegova tvrtka za programiranje koja dobiva poslove zavarivanja, Mrak Taritaš-Gunja, Vrdoljak-razdjelnici, Sanader -INA i slobodno nastavite niz kojiz koji se proteže u beskonačnost. Pa su se i ovi vojni piloti ugledali na naše "vrle" ministre i premijere.

Avatar Golum
Golum
14:43 22.11.2019.

Skinite im cinove...degradacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije