Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum

Narod odlučuje: Prikupili smo više od 280.000 potpisa

Zagreb: Izvanredna konferencija za medije Građanske inicijative Narod odlučuje
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
24.05.2018.
u 17:50

Do 27. svibnja moraju prikupiti 374.740 potpisa za referendum

Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa. Također su prozvali Gong zbog njihova jučerašnjeg priopćenja koje, kako je rekao koordinator inicijative Zvonimir Troskot, nije ništa drugo nego svojevrsni naputak o nepravilnosti u prikupljanju potpisa.

– Koincidencije radi, sve što je bilo u samom naputku iskusili su naši volonteri na samim štandovima gdje su im prilazili ljudi, htjeli su prikupljati naše potpisne knjige, što su naravno naši volonteri, koji su educirani, odbili – rekao je Troskot.

Rekao je kako je javna tajna da je GONG vezan uz SDP te da je dugogodišnji izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić postao izvršni tajnik SDP-a.

Inicijativa prikuplja potpise za referendum o izmjeni Izbornog zakona, a do 27. svibnja moraju prikupiti 374.740 potpisa. Inicijativa je naišla na kritike dijela javnosti koji je vidi kao udar na prava manjina.

Troskot je rekao da su prije tri dana izdali upozorenje o kršenju ustavnih prava građana koje se posebno očitovalo u Samoboru, Rijeci, Zagrebu i Osijeku te da su danas prozvali ministra uprave Lovru Kuščevića i Ministarstvo, ali da do dana današnjeg nisu dobili nikakvo priopćenje od strane Ministarstva niti imaju saznanje da je nadzorno tijelo izašlo na teren i ispitalo, kako je rekao, protuustavnost djelovanja određenih gradonačelnika.

Zagreb: Izvanredna konferencija za medije Građanske inicijative Narod odlučuje
1/8

Komentara 204

Avatar OPG
OPG
05:11 26.05.2018.

Markićka puuuušiiiiiiiiii Hahahahahahahahahaha

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:19 24.05.2018.

Nikad slabiji odaziv, narod je ove vec nekoliko puta odbio na izborima koji su najbolji referendum.

CO
core
18:20 24.05.2018.

meni se čini kako je ovim ljudima na štandovima dosadno u životu. , Zašto to rade stvarno mi nije jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije