Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Napad na glasačka mjesta planirali su profesionalci'

"Sve je bilo planirano i stručno organizirano od profesionalaca, iza kojih stoje ilegalne strukture Srbije"
11. studenoga 2013. u 16:21 3 komentara 143 prikaza
enver hoxhaj
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxhaj je za prištinski dnevnik Koha Ditore izjavio kako se krivica za divljanja na izbornim mjestima na sjeveru Kosovske Mitrovice ne može povezati samo s huliganima jer "sve je bilo planirano i stručno organizirano od profesionalaca, iza kojih stoje ilegalne strukture Srbije".

- U općini Sjeverna Mitrovica, odnosno u školi "Sveti Sava", napad su planirali i organizirali stručni ljudi koji su uništili izborni materijal i prijetili domaćim i međunarodnim promatračima, a odgovornost za to ne može biti samo na huliganima, i ja mislim da iza ovog akta stoje strukture srpske države - pojasnio je Hoxhaj dodajući kako usprkos dogovoru iz Bruxellesa da od 1. rujna na sjeveru Kosova ne funkcioniraju paralelne strukture iz područja sigurnosti pod nadzorom Beograda, on drži da one nisu u cijelosti rasformirane.

Kosovo Neredi Na izborima na Kosovu divljali srpski desničari

- Imamo informacije da je veliki dio ovih institucija rasformiran, ali jedan njihov dio i dalje funkcionira iz privatnih kuća s različitim kapacitetima i oblicima djelovanja - tvrdi Hoxhaj. Ispred Vlade Kosova on poziva Europsku uniju da detaljno nadgleda ostvarivanje sporazuma između dvije zemlje i ističe da izlazak Srba na izbore na sjeveru Kosova znači "značajan napredak", ali rasformiranje paralelnih struktura treba stalno nadzirati "kako bi se vidjelo što je zaista rasformirano, a što je rasformirano u neki drukčiji oblik ili funkciju".

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
 • selbivoje:

  moc naroda@..ja se slazem sa vijestima iz balkana da se nama dostavljaju kao coitaoci imamo pravo na informacije, i vijesti iz neovisne drzave kosovo su nas interes jer imamo tamo nase vojnike ,koji sa saveznicima daju podrsku kosovskom narodu

 • Avatar Kapetan Magelan
  Kapetan Magelan:

  Selbivoje : A ko ti je pa taj "Kosovski narod"? I koje ti je pa to "Kosovska država"? Kad kažeš da imate tamo "vaše vojnike", verovatno misliš na pripadnike okupacionih snaga Hrvatske, na području Kosova i Metohije?!!.

 • Avatar MOĆ NARODA
  MOĆ NARODA:

  Zašto nam se svakodnevno servira sve više vijesti iz bivših republika SFRJ a koje apsolutno nemaju nikakve veze sa RH ?