Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENVER HOXHAJ:

'Napad na glasačka mjesta planirali su profesionalci'

enver hoxhaj
Anto Magzan/PIXSELL
11.11.2013.
u 16:21

"Sve je bilo planirano i stručno organizirano od profesionalaca, iza kojih stoje ilegalne strukture Srbije"

Ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxhaj je za prištinski dnevnik Koha Ditore izjavio kako se krivica za divljanja na izbornim mjestima na sjeveru Kosovske Mitrovice ne može povezati samo s huliganima jer "sve je bilo planirano i stručno organizirano od profesionalaca, iza kojih stoje ilegalne strukture Srbije".

- U općini Sjeverna Mitrovica, odnosno u školi "Sveti Sava", napad su planirali i organizirali stručni ljudi koji su uništili izborni materijal i prijetili domaćim i međunarodnim promatračima, a odgovornost za to ne može biti samo na huliganima, i ja mislim da iza ovog akta stoje strukture srpske države - pojasnio je Hoxhaj dodajući kako usprkos dogovoru iz Bruxellesa da od 1. rujna na sjeveru Kosova ne funkcioniraju paralelne strukture iz područja sigurnosti pod nadzorom Beograda, on drži da one nisu u cijelosti rasformirane.

- Imamo informacije da je veliki dio ovih institucija rasformiran, ali jedan njihov dio i dalje funkcionira iz privatnih kuća s različitim kapacitetima i oblicima djelovanja - tvrdi Hoxhaj. Ispred Vlade Kosova on poziva Europsku uniju da detaljno nadgleda ostvarivanje sporazuma između dvije zemlje i ističe da izlazak Srba na izbore na sjeveru Kosova znači "značajan napredak", ali rasformiranje paralelnih struktura treba stalno nadzirati "kako bi se vidjelo što je zaista rasformirano, a što je rasformirano u neki drukčiji oblik ili funkciju".

Komentara 3

SE
selbivoje
17:20 11.11.2013.

moc naroda@..ja se slazem sa vijestima iz balkana da se nama dostavljaju kao coitaoci imamo pravo na informacije, i vijesti iz neovisne drzave kosovo su nas interes jer imamo tamo nase vojnike ,koji sa saveznicima daju podrsku kosovskom narodu

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
22:27 11.11.2013.

Selbivoje : A ko ti je pa taj "Kosovski narod"? I koje ti je pa to "Kosovska država"? Kad kažeš da imate tamo "vaše vojnike", verovatno misliš na pripadnike okupacionih snaga Hrvatske, na području Kosova i Metohije?!!.

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
17:08 11.11.2013.

Zašto nam se svakodnevno servira sve više vijesti iz bivših republika SFRJ a koje apsolutno nemaju nikakve veze sa RH ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije