Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucao joj u glavu

Nakon ubojstva partnerice otišao k susjedu i rekao mu da zove policiju

zlatar
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/6
16.12.2014.
u 20:09

Božidar Brezovečki (60) osumnjičen je za ubojstvo Biserke Peunić (57)

– Kaj ovi delaju tu? Pa nisam opljačkal banku! – komentirao je danas ujutro Božidar Brezovečki (60) vidjevši novinare ispred svog dvorišta i to samo nekoliko sati nakon što je jednim hicem u glavu iz vojne puške koju je imao nelegalno ubio svoju nevjenčanu suprugu Biserku Peunić (57) u Vinogradskoj ulici u Zlataru.

Rekao je to izlazeći iz kuće u kojoj je ubio ženu, a tu ga je dovela policija kako bi nakon obavljenog očevida zaključao kuću. Prema njegovu izgledu i hodu moglo se zaključiti da je bio pijan.

Pomilovao psa

Kad je dolazio, pomilovao je psa kojeg je poslije veterinarska služba odvezla u sklonište. U kući i oko nje ništa nije upućivalo na tragediju koja se dogodila malo nakon ponoći u noći s ponedjeljka na utorak. Na dvorištu purani i rublje koje se suši. Ne zna se odakle Brezovečkom puška jer je riječ o starom tipu puške, a u ratu nije bio. Nevjenčani par zajedno je živio 12 godina. Brezovečki je iz zlatarskog kraja, a B. Peunić iz Zagreba. Susjedi nisu sigurni jesu li bili vjenčani. Ističu da nikad nisu čuli nesuglasice ili svađu iz tog stana. Brezovečki iz prvog braka ima kćer, no s njom, kažu susjedi, nije razgovarao godinama, B. Peunić ima sina koji živi u Zaprešiću, a zajedničke djece nisu imali.

– Došao je k meni navečer između 23 i 23.30 sati i kazao mi da je upucao ženu u glavu te da zovem policiju. Rekao sam mu da je zove sam, ali uspio sam razumjeti da ne zna gdje mu je mobitel pa sam ipak ja nazvao policiju – kazao je susjed kojemu je Brezovečki prvo došao. Brezovečki mu je pokušavao ispričati što se dogodilo, no bio je prilično pijan i susjed ga nije razumio, a razabrao je samo da mu Brezovečki govori kako je on platio struju, a ne B. Peunić. Nevjenčani par nije baš komunicirao sa susjedima, a i do najbliže kuće u ulici ima nekoliko stotina metara.

Nitko nije čuo

U kući najbližoj njihovoj živi starac, a njegov je unuk rekao da djed spava tvrdim snom i ne izlazi pa je gotovo nemoguće da je bilo što čuo. Susjed kojem je Brezovečki došao poslije zločina od njegove je kuće udaljen dvjestotinjak metara. Zato svi susjedi kažu da su ga jedino viđali kad bi odlazio u vinograd i klijet, koji nisu daleko od kuće, a ne znaju ni je li u mirovini ili na burzi, ali znaju da je, otkad je dobio otkaz u Plivi, uglavnom bio kod kuće.

B. Peunić povremeno je bila kuharica i prošlu sezonu odradila je na moru. Susjedi kažu i da je Brezovečki volio zaviriti u čašicu. Nije bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Očevid je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a glasnogovornica Dunja Pavliček potvrdila je da je B. Peunić usmrćena hicem iz vatrenog oružja. Božidar Brezovečki je uhićen, a po dovršetku obrade bit će doveden pred suca istrage.

>>Ubojstvo u Zlataru: Muž upucao nevjenčanu suprugu u glavu nakon svađe

>> Ubio oca: Psovao mi je majku i napao me nožem, samo sam se branio

Komentara 7

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:18 16.12.2014.

Najjači su ti hladnokrvni, ono ubio sam ženu, ali pomilovao sam psa..

Avatar Perica1
Perica1
20:29 16.12.2014.

Tužna priča, ko bu sad hranil cucka?

BA
baniček
20:41 16.12.2014.

kak je ubio ženu , a nije bio oženjen?...valjda curu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije