Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skočila pretraga

Nakon Trumpove uvjerljive pobjede Amerikanci na Googleu traže kako se preseliti u Kanadu

Predsjednička utrka
Foto: Pixsell
1/2
02.03.2016.
u 11:00

Američki građani pokazuju nezadovoljsto smjerom kojim ide aktualna predsjednička utrka, a poraslo je pretraživanje za iseljenjem u susjednu zemlju

Najveći dan američke predizborne kampanje "Superutorak"  jučer je priveden kraju. Republikanski kandidat Donald Trump (69) i miljenica demokrata Hillary Clinton (68) odnijeli su pobjedu u barem sedam saveznih država. 

Doduše, američki građani nisu zadovoljni ishodom i spominju želju za preseljenjem u Kanadu.

Točan broj mogućih imigranata nepoznat je, međutim analitičar podataka iz Googlea, Simon Rogers kaže kako je nakon političkog utorka znatno poraslo pretraživanje za načinom preseljenja u susjednu zemlju. Postotak pretraživanja pojma porastao je za više od 350 posto, a najčešći upiti stizali su iz država Tennessee i Massachussets. 

Nezadovoljstvo političkim stanjem i prethodnih godina

Dobivenim drugim mandatom 2005. godine George Bush potaknuo je porast u iseljenju Amerikanaca u Kanadu u visini od 20 posto. 

Aktualni čelnik Bijele kuće Barack Obama, 2009. godine smanjio je odlazak građana za 12 posto, a sljedećim mandatom za dodatnih 8 posto.

Mišljenja su podijeljena, ali građani se brinu oko predsjedničke titule Trumpa, kao i Hillary Clinton, a konačan izbor, barem prema najavljenim govorima unutar kampanje sugerira "pravu transformaciju zemlje".

Građani Sjedinjenih Američkih Država 8. studenog biraju novog političkog vođu.

>> Trump i Clinton na predizborima osvojili po sedam država

Komentara 14

DU
Deleted user
11:40 02.03.2016.

Koje su to novinarske laži i boljševički sklop novinara. Pa zar ima netko tko vjeruje ovom autoru članka . Kako je taj Trump osvojio najviše glasova ako ga Amerikanci nevole ! Za puknut od smijeha !

DM
dr_max
11:37 02.03.2016.

Libtardi nek sele a Trump neka očisti zemlju od kriminalne cionističke bande

DU
Deleted user
11:44 02.03.2016.

Stvarno su nam mediji zagađeni komunističkom ideologijom. Sve sto njima ne odgovara nije dobro ! Pravi demokrate iz šume

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije