Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolektivni godišnji odmor

Nakon kratkog odmora čeka ih rebalans, obnova...

Premijer Plenković godišnji odmor provodi u Opatiji, u jutarnjim satima posjetio je tržnicu i ljekarnu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
17.08.2020.
u 20:54

Sjednica Vlade je u četvrtak, svi se ministri ovaj tjedan vraćaju na posao

Još samo tri dana. Vraćaju nam se ministri ovaj tjedan na posao, kažu u Vladi, jer na sjednici u četvrtak moraju biti svi. Razasuli su se posljednja dva tjedna po obali, a budući da se uskoro moraju okupiti u Zagrebu, baviti se porezima, obnovom metropole, Ovršnim zakonom, posljednje su dane mora odlučili iskoristiti maksimalno.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, osim u prirodi i kupanju na Mljetu, odlučio je uživati u vožnji biciklom u zalazak sunca, a ministar zdravstva Vili Beroš na odmor na Hvar stigao tek jučer pa se odmah malo podružio s Ninom Badrić, koja je fotografiju s ministrom podijelila i na društvenim mrežama.

Skoknuli kući

– U rodnoj je Jelsi kad god mu to obveze dozvole, što znači da ga u posljednje vrijeme nije baš bilo. Nije ga se, zapravo, ni očekivalo – govore nam suradnici Vilija Beroša kako je ministar pune ruke posla imao s koronavirusom, ali ipak odlučio da nekoliko dana na rodnoj grudi provesti mora. Za obiteljske su se kuće odlučili i ministar prometa Oleg Butković, koji je skoknuo do Novog Vinodolskog, dok se ministar obrane Mario Banožić odmarao na Murteru. Osim njega, s kupanjem je već završila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja se iz Ploča vratila ovog vikenda, dok će do posljednjeg dana more i sunce iskoristiti ministar obrazovanja Radovan Fuchs, čiji je plan s Korčule i Pelješca u Zagreb stići dan prije sjednice Vlade.

U zadnji bi se čas trebao vratiti i premijer Andrej Plenković, koji se trenutačno nalazi u državnoj rezidenciji na Costabelli, a u nabavu na tržnicu, između sunčanja, odlazi u Opatiju. Ne može se, doduše, reći da odmara čitavo vrijeme jer neumorno pozira za selfije i čavrlja sa svakim tko ga zaustavi, znajući vjerojatno da dobar političar kampanju vodi tijekom čitave godine.

More gledali samo na slici

Nije se posebno na ovom kolektivnom godišnjem odmoru Vlade opustio ni ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved jer upravo je on bio zadužen za dežuranje u Banskim dvorima pa je nešto dalje destinacije ovog ljeta mogao gledati samo ako su mu kolege iz drugih resora poslale koju fotografiju sebe s rive. U jedino takvim prizorima mogao je uživati i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, čiji nam suradnici kažu da za njega od mora ove godine ništa. Svakodnevne presice o stanju s virusom i različita medijska gostovanja, odlučio je sam Božinović, važnija su od kupanja. Što se tiče posla kad se vrate, ministri će prvo ujediniti glave i započeti pripreme vezane za prevladavanje ekonomske krize koju je uzrokovala pandemija jer, osim ministru financija Zdravku Mariću, rebalans proračuna koji nas čeka glavobolje bi zadati mogao svim resorima.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
rimac444
21:10 17.08.2020.

Dok imamo ovakvu hrvatsku vladu sa Plenkovićem na čelu u svim ovim nedaćama možemo biti mirni. Bila bi strava i užas da državu vode kukulele termiti sa slučajnim, koji su u najboljim uvjetima bili najgora vlada na svijetu, doveli državu do bankrota.

DH
dalibor.hren
23:04 17.08.2020.

Kako ljetuje portugalski predsjednik???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije