Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK ČELNIKA

Suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Velikopoljskog vojvodstva

vukovar panorama
Foto: Gordan Panić/PIXSELL
12.11.2013.
u 18:41

Velikopoljsko vojvodstvo jedna je od najrazvijenijih regija u Poljskoj, ima 3,4 milijuna stanovnika

Temeljem Sporazuma o suradnji Vukovarsko – srijemske županije i Velikopoljskog vojvodstva danas je u Vukovaru održan sastanak između čelnika županije i predstavnika ove regije u Poljskoj koju je predvodio maršal Marek Wozniak. Ovom prilikom je istaknuto da je ovo jedna od najrazvijenijih regija u Poljskoj, da je druga po veličini i da ima 3,4 milijuna stanovnika. Središte ove regije je grad Poznan.

Na održanoj konferenciji za novinare župan Božo Galić novinare je izvijestio da se razgovaralo o korištenju fondova EU, mogućnostima suradnje u tom dijelu a prije svega o razmjeni iskustava s obzirom na to da je poznato da je Poljska uspjela odlično iskoristiti ponuđena EU sredstva.

- Postoji puno sličnosti između naše i ove poljske regije. Naša suradnja stoga može se ostvariti na području poljoprivrede, šumarstva, drvne industrije, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i sl. Već  se planira i odabir zainteresiranih poduzeća s našeg područja za susret s poljskim tvrtkama, najavio je Galić.

Obraćajući se novinarima Wozniak je rekao da je iznimno zadovoljan mogućom budućom suradnjom dvije regije ističući da postoje različite mogućnosti kroz koje se mogu iskoristiti sredstva u novoj financijskoj perspektivi EU 2014. – 2020. Tijekom dvodnevne posjete Vukovarsko – srijemskoj županiji gosti iz Poljske posjetili su Luku Vukovar, Ilok, županijsku agenciju za razvoj Hrast te u Vinkovcima održali sastanak s predstavnicima Drvnog klastera Vukovarsko-srijemske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije