Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i ove godine smještaj poskupljuje

Najam apartmana u centru Splita skuplji nego u najskupljoj ulici u Barceloni

20.03.2023.
u 06:19

Jesu li cijene u hrvatskom turizmu dosegnule plafon? Granica zasad nije prijeđena, ali ne znamo koliko su gosti zadovoljni kvalitetom koju dobiju zauzvrat, kaže ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić

Komentara 29

Avatar slider
slider
08:19 20.03.2023.

kao prvo, taj iznajmljivač je s takvim cijenama odavno prešao limit i ušao u sustav PDV-a, što znači da plaća porez kao i hoteli. Drugo, kod nas je problem što mali iznajmljivači i rentijeri koji rentaju vile, plaćaju isti namet, tj.paušal! ne može apartman koji je izgrađen radi iznajmljivanja imati povlašteni porezni status kao neki dida ili baba koji rentaju 2 apartmana ljeti u svojoj kući! oporezovati treba rentijere koji ne žive u tim objektima i deru ogrman profit bez poreza! treće, zašto stranci imaju desetine "prijatelja" i ne plaćaju čak niti paušalni porez!?! a puni su od svibanja do studenoga..prijatelja!!?? na kojima dignu preko 50.000 eura!! i to nikome ne smeta?!? ali im smetaju mali iznajmljivači koji si krpaju budžet iznajmljivanjem!?? teško licemjerje

SD
sunčan dan
08:02 20.03.2023.

perfidan osvrt radi dizanja tenzija i animoziteta prema privatnim iznajmljivačima kod kojih odsjeda 90% naših građana jer su hoteli duplo ili više skuplji od privatnog smještaja..ali gle čuda, protiv cijena u hotelima mediji nemaju niti riječi?! kako to , kako to??

KL
kontra laži
07:57 20.03.2023.

vidimo nastavlja se hajka na iznajmljivače apartmana...nikome ne smetaju dileri droge, makroi, razbojnici, zlatna mladež koja se utrkuje po cestama i ubija pješake! ne, najveće zlo su mali iznajmljivači i ti svi, zato jer jer par apartmana u splitu oglašeno po visokoj cijeni! te cijene međutim nemaju veze s tržišnim i vezane su uz određene manifestacije koje traju par dana u godini i to samo tamo, drugdje su cijene 20-30% od te cijene! međutim, perfidno se u prvi plan gura upravo tih par apartmana u koje uopće ne dolaze turisti nego partijaneri puni para koji uopće ne pitaju za cijenu! ne želimo tako skupe cijene? OK, zabranimo takve partije i neće više biti niti takvih koji plaćaju takve sulude cijene! ah ne biste zabranili? a zašto ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije