Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIČNO

Nabujala Dobra prijeti rušenjem dotrajalog mosta u G. Priselcima

most1
Foto: Zdravko Bičak/VLM
1/3
01.06.2010.
u 14:46

Odlomi li voda dio konstrukcije, u opasnosti je i betonski most na Dobri i drugi mostovi nizvodno na Kupi. O svemu su izviješteni Centar 112 i policija.

Nabujala Dobra odlomila je dijelove nosive konstrukcije staroga dotrajalog mosta preko rijeke Dobre u Gornjim Priselcima nedaleko od Ozlja. Most se nakrivio, a voda je već prekrila dio nekadašnjega voznog traka. Budući da vodostaj i dalje raste, postoji opasnost da se odlome i veći dijelovi stare dotrajale konstrukcije ili cijeli most. Ako se to dogodi, u opasnosti od rušenja je betonski most koji se nalazi nizvodno na Dobri, ali i svi drugi mostovi na Kupi nizvodno od ušća.

Ugrožena sigurnost ljudi

O opasnosti od rušenja mosta u Gornjim Priselcima ujutro su obaviješteni i Centar 112 i PU karlovačka. Iz Centra 112 rečeno je da su informaciju odmah proslijedili stručnim službama u Hrvatskim vodama.

– Vezano uz most u Gornjim Priselcima, učinit ćemo sve da mještani budu sigurni – rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Visoka Dobra poplavila je i sve prilazne ceste naselju. Zbog toga su od noćas svi stanovnici Priselaca u blokadi, a ni djeca nisu otišla na nastavu.

– Rano ujutro uspio sam se probiti od svoje kuće kroz šumu kako bih došao na posao. No, djeca su ostala kod kuće i u kontaktu s ljudima u školi dogovoreno je da neće niti pokušavati kombijem se probiti do naših kuća. Strašno je da i sada, u 21. stoljeću, živimo u ovakvoj izolaciji, i da za svake veće kiše budemo odsječeni od svijeta. Zbog vode djeca su iz škole ove godine izostala petnaestak dana. S druge strane, naše molbe i vapaje ne čuje nitko – ogorčen je Marijan Guštin iz Gornjih Priselaca.

Ostala samo obećanja

Stari dotrajali most preko Dobre već je godinama zatvoren za sav, pa čak i pješački promet. Alternativne pravce koji su probijeni kroz šumu voda također poplavljuje. I kad voda nije visoka, alternativne ceste mnogi, pogotovo žene i djeca, ne koriste zbog straha od prolaska šumskim predjelom. Obećanja iz Grada Karlovca da će se ti problemi riješiti još uvijek se nisu pomakla s mrtve točke. Mještani Priselaca upozoravaju da to nije niti realno, jer će za sve trebati mnogo novca, a šumske ceste prolaze dijelom i preko privatnog zemljišta. Novi most, kao što bi to željeli stanovnici ovog kraja, nitko nije spreman graditi.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar m_m
m_m
15:33 01.06.2010.

Ma nema frke. Pričekat ćemo na neku novu Austo-Ugarsku da nam napravi nove mostove, pa ćemo opet biti 100 god. mirni. Usput, ako netko zna; koliko je novih željezničkih stanica napravljeno od vremena A-U do danas?

NE
numai_echitabil
17:00 01.06.2010.

A da prebace onaj famozni karlovački most, novijeg datuma, koji spaja dvije obale ničega?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije