Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJE

Na prosvjedu privedeno pet osoba: Maloljetniku u ruksaku pronašli bengalku, nož, molotovljeve koktele...

Foto: PU zagrebačka
1/6
10.09.2022.
u 18:26

Privođenje je potvrdila zagrebačka policija za Večernji list, a kazali su kako se radi o postupanju provedenom oko 14.50 sati, a privedena osoba je maloljetnik

Tijekom današnjeg prosvjeda ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu policija je privela pet osoba.

Iako je ranije policija potvrdila za Večernji list kako je priveden jedan maloljetnik oko 14.50 sati, u objavljenom priopćenju navodi se kako je jedna osoba (44) privedena zbog kršenja javnog reda i mira, dok je još troje muškaraca u starosti od 25, 27 i 27 godina privedeno jer su bili pod utjecajem alkohola. 

Jedan 27-godišnjak bit će uz optužni prijedlog doveden u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu. 

Maloljetnik koji je priveden, navodi policija, imao je kod sebe nož, bengalku, više molotovljenih koktela te jednu ''improviziranu napravu s čavlima'', a prilikom privođenja je pružao otpor. 

Za improviziranu napravu s čavlima se naknadno utvrdilo da se ne radi o eksplozivnom sredstvu već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda.

''Naknadnim detaljnim pregledom i analizom foto-video i audio dokumentacije sačinjene tijekom osiguranja ovog javnog prosvjeda, utvrditi će se jesu li eventualno zabilježeni i neki drugi oblici protupravnog ponašanja. Ističemo da tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a tijekom provedbe mjera sigurnosti  održano je povoljno stanje sigurnosti'', navode iz policije te dodaju kako je prosvjed bio prijavljen.

Ranije je organizator prosvjeda Andrija Klarić kazao na skupu kako je jedna osoba privedena, no zbog bacanja jaja na zgradu HDZ-a. 

Podsjetimo, inicijativa ''Slobodni zajedno'' organizirala je današnji prosvjed, zajedno sa sloganom ''Dajemo vam otkaz''. Prosvjednici su stigli s transparentima, a sve je komentirao i HDZ putem Facebooka. 

>> VIDEO Zagreb: Održan prosvjed "Dajemo vam otkaz" ispred sjedišta HDZ-a

Komentara 21

VL
vlada1
17:12 10.09.2022.

Budimo realni , onaj ko šeče gradom sa bombom je terorist.

IX
ixajot
17:47 10.09.2022.

Ima i prezime molit ću lijepo. Sve dok to ne vidim, ovo smatram false flag operacijom naručenom od velikog vođe.

NO
Nordik
17:43 10.09.2022.

Nakon ovog kamenjarskog prosvjeta hdz dobiva dodatnih 5%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije