Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u zagrebu

Na prosvjedu napadnute novinarke, Zovko: Događa se ono na što HND već dugo upozorava

Foto: Božena Matijević
1/5
10.09.2022.
u 13:10

U razgovoru s prosvjednikom naša je novinarka shvatila da on niti ne zna za koju kuću ona radi, već da ju je počeo vrijeđati jer ima bilježnicu i mobitel kojim fotografira.

Počeo je prosvjedni skup Inicijativa "Slobodni zajedno" pod sloganom "Dajemo vam otkaz". Prosvjed se održava na Trgu žrtava fašizma u blizini sredšnjice HDZ-a. 

1/15

Kako su javili naši reporteri jedan od prosvjednika verbalno se okomio na predsjednicu Europske federacije novinara Maju Sever.

- Čovjek je napao nju i HTV kazavši da je HTV sluganska televizija, onda je osuo salvu uvreda prema Sever da zašto pišu da su prosvjednici krezubi i u tom trenutku joj je krenuo pokazivati zube i vikati nisam ja krezub... - kazala je naša novinarka i u tom trenutku isti ju je čovjek krenuo verbalno napadati i vrijeđati i nju i njezino zanimanje. 

U razgovoru s prosvjednikom naša je novinarka shvatila da on niti ne zna za koju kuću ona radi, već da ju je počeo vrijeđati jer ima bilježnicu i mobitel kojim fotografira.

Napad je u razgovoru za Večernji list najoštrije osudio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

- Ovo je zabrinjavajuće i za svaku osudu. Ljudi koji se tobože bore za slobodu tu istu slobodu bi uskratili našim kolegicama i kolegama koje obavljaju svoj posao. Nažalost, događa se ono na što HND već dugo upozorava, a to je stvaranje grozne i negativne klime i okruženja za novinare.

1/37

Stoga očekujemo reakciju nadležnih i da se konačno počnu kažnjavati takvi ljudi. Jednostavno ne možeš se boriti za svoju slobodu i oduzeti ju nekome drugome. Tražimo da se naše kolegice i kolege puste da rade svoj posao u miru i sigurno.

Ja znam da među tim ljudima ima onih koji bi voljeli zatvarati i progoniti novinare, ali im mogu poručiti da im to nikada neće uspjeti i da nikada neće slomiti novinare koji obavljaju svoj posao. Zato upućujem punu podršku svim kolegicama i kolegama koji izvještavaju, a napadačima poručujem da su obične kukavice.- poručio je.


 
Ključne riječi

Komentara 20

FR
Freedom
13:35 10.09.2022.

"verbalni napad"???? Nekim medijima očito smeta sloboda govora!

KU
kuramela
13:32 10.09.2022.

Zašto nije rekla koje joj je uvrede rekao, za njih je napad čim ih počneš kritizirati, a oni jadni mekani kao pamuk i nadasve nevini.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:01 10.09.2022.

"Spucat ću te najžešće ako budeš bezobrazan, najozbiljnije, nemoj me prekidat stalno, ozbiljno ti kažem." - dajte nam g. Zovko informaciju tko su akteri ovog ugodnog razgovora., Vi to sigurno znate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije