Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI ZA PRANJE NOVCA

Na prevaru se domogli novca pa ga uplaćivali na račune raznih tvrtki

euri
Pixabay
14.06.2023.
u 07:41

Tereti ih se da su presretali razne računalne podatke, nakon čega su krivotovrili isprave, a na koncu je to završilo s finom prevarom, zbog koje se na račun tvrtke 37-godišnjaka slio novac.

Za pranje novca optuženo je više osoba u dobi od 37, 51, 47,29, 29, 45 i 38 godina, a optužnicu je protiv njih podiglo ODO Novi Zagreb.  Prema optužnici, 37-godišnjak se tereti da je od 21. prosinca 2018. do 23. ožujka 2029. s više osoba prvo počinio više kaznenih djela na području Nizozemske, Češke, Danske i Islanda.

VEZANI ČLANCI:

Tereti ih se da su presretali razne računalne podatke, nakon čega su krivotovrili isprave, a na koncu je to završilo s finom prevarom, zbog koje se na račun tvrtke 37-godišnjaka slio novac. Konkretnije, od tvrtke u Nizozemskoj su "ukrali" 105.327 eura, dok je tvrtka u Češkoj oštećena za 76.580 eura, a tvrtka s Islanda za 210.000 eura. Nadalje 37-godišnjak se tereti da je,  kako bi sakrio da je do novca došao ilegalnim putem, doznačavao novac na račune tvrtki  ostalih mu suoptuženika.

Jedan od njegovih  suoptuženika, 29-godišnjak, tereti se  da je s više osoba na području  Velike Britanije i Sjeverne Irske te Singapura počinio prevare kojima se domogao 160.000 britanskih funti, odnosno 97.695 američkih dolara. Nakon toga je taj novac, kako bi ga prikrio, uplaćivao na račune tvrtki drugih optuženika. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije