Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija Styrije

Na lica Amalije, Josipa i Anamarije uspjeli smo izvući osmijehe

jankovic
Duško Mirković/PIXSELL
30.12.2011.
u 14:59

– Na proljeće ću kupiti materijal da zatvorimo krov kako ga vjetar ne bi odnio – kaže Mirjana Janković. Svi koji žele pomoći Jankovićima mogu uplatiti novac na račun broj 2390001-321294019 Hrvatske poštanske banke.

U akciju prikupljanja pomoći samohranoj majci Mirjani Janković iz Šeovaca i njenoj djeci ovih su se dana uključili i zaposlenici Styrije, a darove su osobno uručile Deja Koren i Ivana Krajinović.

“Svima od srca hvala”

– U protekla dva tjedna zaposlenici Styrije prikupljali su novčana sredstva, potrepštine i hranu za obitelj Janković. Osim zaposlenika, akciji su se pridružili i čitatelji reporteri 24sata te Anica i Robert Kovač. Nadamo se da će prikupljena sredstva gospođi Janković i njenoj dječici biti od velike pomoći - izjavila je Deja Koren.

Mirjana, osmogodišnja Amalija, petogodišnji Josip i trogodišnja Anamarija radosno su dočekali goste i nove darove kojih je, kažu, bilo i uoči božićnih blagdana. Velika pošiljka im je stigla i od Anice i Roberta Kovača.

– Na stolu smo tako imali i sarmice, francusku salatu koju svi najviše vole, ali i pite od sira jer su djeca zahtijevala da napravim. Jedan čovjek, koji se nije predstavio, darovao nam je i četvrtinu pečenice, a učitelj Nenad Kovačević iz Amalijine škole donio je odjeću. Svima im od srca hvala – radosno je kazala Mirjana.

 Oduševljena djeca

A dok je ona razgovarala s gostima, mališani su “vršljali” po poklonima. Stidljivi Josip odmah je uzeo svoj traktor i potom se skrio iza krevetića kako bi se mirno igrao. Amalija je pak najprije brižljivo u stranu spremila novi ruksak za školu, a potom se “posvetila” šarenim narukvicama, novom rajfu za kosu i sjajilu za usnice. Najmlađa Anamarija najprije je sve ozbiljno promatrala, ali šareni šeširić za glavu ubrzo je i na njene usne izmamio osmijeh.

Njihova majka Mirjana iskoristit će novac sa najnužniju sanaciju trošne kućice.

– Meni su najvažnija moja djeca i borit ću se da im osiguram što im treba. Od novca koji smo dobili od dobrih ljudi na proljeće ću kupiti potreban materijal da zatvorimo krov kako ga vjetar ne bi odnio, ali i da zatvorimo šupu i napravimo još jednu prostoriju za djecu i kupaonicu. Tako nećemo u istoj prostoriji spavati, kuhati i kupati se – rekla je Mirjana.

 Svi koji žele pomoći Jankovićima mogu uplatiti novac na račun broj 2390001-321294019 Hrvatske poštanske banke.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije