Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUTIRANJE VIRUSA

Otkriven novi soj koronavirusa poguban i za mlade, alarmiran i WHO

Odjel Opće bolnice Sisak na kojem se liječe oboljeli od COVID-19 od kojih je deset osoba na respiratoru
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
18.12.2020.
u 23:19

Na vrhuncu prvog vala u srpnju bilo je i do 12.000 zaraženih na dan.

U Južnoafričkoj Republici otkriven je novi soj koronavirusa koji pogađa i mlađe osobe, čime se može protumačiti brzo širenje zaraze u drugom valu, rekao je u petak navečer ministar zdravstva.

Južnoafrički stručnjaci identificirali su taj "soj 501.V2" virusa i obavijestili o tome Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), rekao je ministar Zwelini Mkhize u priopćenju.

"Primijetili su da poseban soj prevladava u rezultatima u zadnja dva mjeseca", rekao je.

Usto su južnoafrički liječnici primijetili da se mijenja epidemiološka slika i da ima sve više mladih pacijenata bez komorbiditeta koji razviju težak oblik bolesti.Sve upućuje na to da je "taj novi soj nositelj drugog vala kroz koji prolazimo", dodao je ministar.

Tim južnoafričkih znanstvenika na čelu s profesorom Tuliom de Oliveirom podijelio je svoja zapažanja sa znanstvenom zajednicom.

U svijetu su već otkrivene i prijavljene prethodne mutacije SARS CoV2. Južnoafrička Republika, službeno daleko najteže stradala na kontinentu, imala je u petak navečer 24.285 umrlih i više od 900.000 zaraženih, među kojima 8700 novih slučajeva u 24 sata.

Na vrhuncu prvog vala u srpnju bilo je i do 12.000 zaraženih na dan.

Komentara 96

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
23:50 18.12.2020.

Francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za izoliranje HIV-a 2008., u travnju 2020. bio je izopćen iz znanstvenih krugova i izložen medijskom linču zbog ove izjave: „Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom. Virus nije prirodnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa.“ Pojasnio je da je analizirao virus “do najsitnijih detalja” sa svojim kolegom Jean-Claudeom Perrezom. Danas to više nitko ne može opovrgnuti no prof. Lucu Montagnieru nitko se nije ni ispričao. Sve to je ljetos potvrdila i kineska znanstvenica, virolog, koja je radila u istome laboratoriju u Wuhanu, Dr. Li-Meng Yan. Dr. sc. Sladoljev kaže : "Dokazi, zapravo tvrdnje o manipulativnom porijeklu COVID-19 virusa dolaze iz više pravaca. Luc Montagnier to zaključuje zbog podudarnih nizova virusa korone i AIDSa. Smatra da se to nije moglo dogoditi slučajno. Dr Li Meng Yan to pak tvrdi iz izravnih uvida. Sudjelovala je u tome. Meni se učinilo sumnjivim zbog čudnih koincidencija. Na laboratorijsko porijeklo upućivali su brojni koronaradovi i patenti unatrag više godina. Otkriće kako „šiljci“ COVID-19 imaju strukture koje blokiraju enzim na membranama plućnog tkiva, važan za stvaranje angiotenzina koji regulira arterijski tlak plućnog optoka, upućuje na njegovu laboratorijsku „doradu“...Btw, VELIKI NEREDI U FRANCYSKOJ!!!

LE
LeonardoGoldman
00:43 19.12.2020.

Uc, ako WHO to dozna zabraniti će nam i na zahod bez propusnice.

DU
Deleted user
00:00 19.12.2020.

Upravo kao što sam već rekao. Prvo je bila Beta verzija na malom broju korisnika Nakon toga slijedi Covid19.1 pa Covid19.2 pa Covid19.3 ...........Covid19.8.........Covid Vista........Covid 10. Već viđeno kod stričeka Billa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije