Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media

N. Jurak: Dogovor 
je bio da sva dobit Fimi medije ide HDZ-u

fimi (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
29.10.2013.
u 10:29

I N. Jurak i B. Pavošević ostale su pri iskazima danim u USKOK-u. Obje su priznale krivnju i izrazile žaljenje zbog učinjenog

– Osjećam se krivom i u cijelosti ostajem kod iskaza koje sam dala u USKOK-u. Žalim zbog svega što sam učinila, zbog čega sam se našla u ovoj situaciji, a zbog toga najviše pati moja obitelj. U međuvremenu sam se razboljela i ostala bez posla – kratko je kazala Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a, optužena u aferi Fimi media.

Žena koja je pomno vodila evidencije o neevidentiranom novcu koji se slijevao u HDZ te o tome detaljno iskazivala u USKOK-u, u samo nekoliko minuta svog jučerašnjeg izlaganja na zagrebačkom Županijskom sudu nekoliko je puta ponovila da se osjeća krivom.

Isti stav pri iznošenju obrane zauzela je i Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije, koja je također kazala da ostaje pri iskazima koje je dala pred USKOK-om. I ona je priznala krivnju i izrazila kajanje, no rekla je kako ima potrebu objasniti što ju je dovelo tu gdje je danas. – Nakon raspada braka 2004. bila sam u teškoj financijskoj situaciji jer sam imala kuću pod hipotekom, dva kredita koja sam morala vraćati i obitelj o kojoj sam se morala brinuti. Tražila sam posao na sve strane, no bez uspjeha. Obratila sam se za pomoć starom znancu Mladenu Barišiću, za kojeg sam znala da visoko kotira u politici. Kazao mi je da HDZ traži marketinšku agenciju te da će razgovarati sa Sanaderom. Nakon nekog vremena rekao mi je da je Sanader pristao da Fimi media radi za HDZ. Nama bi bili plaćeni troškovi i provizija, a sva dobit išla je HDZ-u. Takav je bio dogovor, a novac koji sam podizala s računa Fimi medije davala sam Barišiću – kazala je N. Jurak.

Dodala je i da je ostala bez svega, pa čak i zdravstvenog osiguranja, da je 35 godina njezina rada poništeno zbog ovog postupka, a ona i njezina obitelj zauvijek su obilježene.

 

>> 'Sanader je htio da kupimo Hrvatski list'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije