Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka edutainment koncepcija koja je postala uspješan izvozni proizvod

Muzej iluzija u globalnom pohodu grabi prema 100 lokacija do 2026.

Muzej iluzija
08.07.2022.
u 08:05

Priča koja stoji iza originalnog koncepta krenula je 2015. iz Zagreba, a od tada se proširila na četiri kontinenta, 25 zemalja i 37 muzeja diljem svijeta.

U bivšem kazalištu u Bruxellesu otvoren je 37. Muzej iluzija. Sada se čini prilično mogućim da će svoj cilj otvaranja 100 lokacija u svijetu do 2026. godine ovaj hrvatski izvozni proizvod i ostvariti.

– Ponosni smo što je svijet prepoznao jedinstven koncept koji je u nekoliko godina intenzivnog razvoja stasao do ozbiljnog globalnog brenda i predvodnika u edutainment industriji. Također smo ponosni na činjenicu da iza svakog otvorenog muzeja stoji naš stručni tim koji projektima upravlja iz ureda u Zagrebu. Kako bismo osigurali širenje, tim smo tijekom prvih šest mjeseci 2022. udvostručili u odnosu na stanje s početka godine. Nastavljamo rasti i širiti Muzej iluzija, a svako novo otvorenje i golem interes javnosti pokazuju nam da idemo u pravom smjeru – rekao je Teo Širola, predsjednik Muzeja iluzija.

Još jedan u nizu začetnika edutainment koncepta muzeja smješten je na atraktivnoj bruxelleskoj adresi Rue du Fossé aux Loups 18, izgrađen je u bivšem kazalištu, a domišljatim odabirom lokacije pruža uzbudljiv zaokret optičkim iluzijama, hologramima, izlošcima i interaktivnim sobama koje se igraju percepcijom posjetitelja.

Posjetitelji bruxelleskog Muzeja Iluzija moći će se tako okušati u hodanju po stropu, izgubiti se u sobi ogledala i kroz brojne fascinantne izloške doživjeti nezaboravno iskustvo za sve dobne skupine. Zapanjujući eksponati imaju i edukativnu funkciju jer,osim što će zbuniti osjetila i izazvati um, naučit će posjetitelje kako funkcioniraju ljudski mozak i percepcija te zašto u Muzeju iluzija ništa nije kakvim se čini.

Priča koja stoji iza originalnog koncepta krenula je 2015. iz Zagreba, a od tada se proširila na četiri kontinenta, 25 zemalja i 37 muzeja diljem svijeta. Samo neki od gradova u kojima je moguće posjetiti ovaj muzej su New York, Pariz, Madrid, Beč i Dubai, a do kraja godine planira se otvorenje još niza muzeja na atraktivnim inozemnim lokacijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije