Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE MU JE BILA PAMET

Muškarac u Zagori 'gurkao' zmiju granom, nije očekivao da će ona ovo učiniti

Zagreb: U Family Mallu otvorena izložba zmija i papiga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.05.2024.
u 14:05

Zmija se odmah okrenula prema njemu i krenula na njega te mu došla pod noge zbog čega je počeo bježati

Da divlje životinje ne treba dirati, uvjerili smo se puno puta, a na svojoj je koži to osjetio i muškarac iz Dalmatinske zagore koji je na putu naišao na zmiju, a čija se snimka proširila internetom. 

Snimka je nastala u mjestu Žeževica u općini Šestanovac gdje je jedan muškarac uzeo granu kojom je 'gurkao' zmiju iako nije jasno što je time htio postići. Zmija se odmah okrenula prema njemu i krenula na njega te mu došla pod noge zbog čega je počeo bježati. Snimku možete pogledati ovdje. 

VEZANI ČLANCI: 

- Ovo ponašanje je za svaku osudu. Ne smijemo se tako ponašati prema niti jednoj životinji, a posebno ne prema zaštićenoj vrsti. U našoj zemlji žive svega tri otrovne vrste zmija i iznimno je rijetko da ljudi naiđu na neku od njih, nego su to uglavnom neotrovni gmazovi. U Dalmaciji je tako česta šara poljarica. Kad je vidimo, ono što ne radimo je maltretirati je, kao na ovoj snimci, proganjati, ubijati... Trebamo je samo pustiti da ode - rekao je za Jutarnji list Damir Skok, v.d. ravnatelja zagrebačkog ZOO vrta.

GALERIJA Mračna prošlost hrvatske tvrđave: Opsjedale su je navodno zmije, a plemić je zazidao kćer da mu čuva blago

Zagreb: U Family Mallu otvorena izložba zmija i papiga
1/20
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
17:30 22.05.2024.

Zmiju treba lijepo zamoliti da ode 😏

Avatar Behemot
Behemot
17:25 22.05.2024.

A čuj krkana što kaže kada ga zmija uplašila "A u p.m." .. koji luzer ;)

Avatar Make my day
Make my day
16:28 22.05.2024.

Baš ste pravog pitali iz porodice beskičmenjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije