Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velebit 18

Vojna vježba stajala je 8 milijuna kuna. Pogledajte MORH-ov film!

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik održana je vojna vježba Velebit 18
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/21
18.10.2018.
u 13:25

Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi, rekao je načelnik Glavnog stožera HV-a Mirko Šundov.

Vojna vježba Velebit 18 – združena snaga stajala je 8,075.000 kuna, od čega su najveći troškovi osoblja, otkriveno je na današnjoj konferenciji MORH-a, a o procjenama troškova prvi je pisao Večernji list. 

Na konferenciju nije došao ministar obrane Damir Krstičević, koji prije nije htio odgovoriti na pitanje o troškovima vježbe.

Pogledajte MORH-ov film pokazan na konferenciji:

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov rekao je na konferenciji da svaka država Europske unije provodi iste vježbe i da su troškovi približni. Za vježbe i obuke ove je godine predviđeno ukupno 16 milijuna kuna.

Šundov je rekao da su vježbom postigli zadane ciljeve.

– Vježbu smo planirali, pripremili, organizirali i proveli prije svega sigurno. Nije bilo izvanrednih događaja. Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi – rekao je Šundov, dodajući da su u ovoj vježbi prvi put imali cyber ratovanje i u tom dijelu prikupili važna iskustva.

Šundov je rekao da imaju dovoljno elemenata za analizu za cijelu godinu.

– Posebno bih istaknuo motivaciju ljudi kao našeg najvrjednijeg potencijala na svim razinama, a osobito na razini mladih časnika i dočasnika – rekao je Šundov, dodajući da će najzaslužnije predložiti za promaknuća i pohvale.

– I ovom vježbom pokazali smo da je Hrvatska vojska sada, u ovom trenutku, na ovoj razini razvoja, zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata – rekao je Šundov, dodajući da će vojska pomagati civilnim institucijama u svim potrebama, ali i biti spremna obraniti ovu "najljepšu zemlju na svijetu, našu Hrvatsku".

Pogledajte video vježbe:

Komentara 72

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:34 18.10.2018.

A nevladine udruge koliko one koštaju.

Avatar Trgovac
Trgovac
13:30 18.10.2018.

Dobro utrošen novac. Da je i pet puta više, vrijedilo je. Vojska mora vježbati i biti spremna. To joj je posao. Nikad više 91'. Da se dovedemo u situaciju da goloruki i nespremni dočekujemo neprijatelja.

JA
Jahutockakom
14:58 18.10.2018.

Sad ce Mazzocco i ostali "veleumovi" s Indexa i drugih jugosrpskih portala mudrovati koliko se moglo vrtica i bolnica napraviti za te novce.. Bravo na odlicno odradenoj vjezbi, podrska nasoj hrvatskoj vojsci,a ovi hejteri i trolovi neka skvice i pate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije