Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEBIT 18

Pogledajte završni dio velike vojne vježbe na poligonu Eugen Kvaternik

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik održana je vojna vježba Velebit 18
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/39
15.10.2018.
u 16:30

Na aktivnosti je bilo angažirano više od deset plovila Hrvatske ratne mornarice.

U sklopu sveobuhvatne, združene intergranske vježbe svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 na vojnom poligonu Žirje demonstriran je zračni desant ubacivanja snaga središnjice za obavještajno djelovanje te pomorski desant snaga mornaričko-desantnog pješaštva. Na aktivnosti je bilo angažirano više od deset plovila Hrvatske ratne mornarice.

Savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, umirovljeni general Ante Gotovina i umirovljeni general Mladen Markač prisustvovali su pak na završnom dijelu vježbe Velebit 18 – združena snaga na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju.

Provedbu vježbe napadnih operacija koju će provesti više desetaka tenkova i oklopljenih vozila, minobacača, helikoptera i aviona - planirana su gađanja iz tenkova, borbenih vozila pješaštva, borbenih oklopnih vozila Patria, Panzer haubice 2000, samohodnih višecijevnih lansera raketa, haubica, helikoptera OH 58 D Kiowa, minobacača, protuoklopnog i osobnog naoružanja na promatračnici "Debela glava" na VP na Slunju promatrat će i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Nositelj vježbe je 2. mehanizirana bojna GROMOVI, Gardijska mehanizirana brigade ojačana mehaniziranom i tenkovskom satnijom, snagama topništva iz Topničko-raketne pukovnije, Bojne NBKO i Zapovjedništva za potporu.

U aktivnosti sudjeluje ukupno 1100 pripadnika i 80 ključnih oružanih sustava.

 

Ključne riječi

Komentara 37

SV
stjepan v.
17:04 15.10.2018.

Bradonjo.veljko ..kuha se u Istocnom beogradu, Romi i Crnogorci se bude!

DH
dalibor.hren
18:50 15.10.2018.

Jesu li u vježbi učestvovali i anemični, ili su samo komentirali?

DU
Deleted user
16:49 15.10.2018.

Hrvatska kopnena vojska izgleda DOBRO.Narocito je lijepo vidjeti nase mocno topnistvo.Siguran sam da je general Gotovina bio ponosan,ima na sto i biti. Hrvatske haubice D-30 HR M94 i nove samohotke PzH 2000. Mislim da prvi put vidim 5 ovih haubicaca na jednom mjestu.. Vojaci su vrhunski opremljeni,modernim odorama i pjesackim naoruzanjem - hrvatske proizvodnje.Na nasu VHS-icu se covjek uzbudi.😂Barem ja...Ne bi pitao koliko kosta,da mi netko mazne jednu s skladista ..hahahah.Salim se. Lijepo izgledaju i ovi iz Rumunjske nabavljeni visecjevni bacaci raketa kalibra 122mm. Jos kad dodju sustavi M-270 nasa topnicko-raketna pukovnija bit ce zaista mocna. Volio bi da se pokusa iz Izraela kupiti sustav LAR-160.Rumunji su u suradnji s Izraelcima razvili vlastitu verziju istog pod imenom LAROM 160.Ako jedna Gruzija i Azarbejdzan mogu imati te izraelske sustave-mozemo i mi.Prst gore za Hrvatsku kopnenu vojsku,mocno momci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije