Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velebit 18

Krstičević na Šprajcovo pitanje o cijeni vojne vježbe: 'A koliko košta ova emisija?'

Damir Krstičević
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
16.10.2018.
u 10:20

Pitanje je postavljeno više puta, a Krstičević je svaki put odbio izravno odgovoriti na pitanje

Najveća vojna vježba dosad, Velebit 18 u kojoj je sudjelovalo oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a korištena je borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi, trajala je 72 sata i odvijala se na 11 lokacija. 

Zadovoljan viđenim bio je ministar obrane Damir Krstičević, a manje zadovoljni njjegovom odgovorima na pitanje koliko je vježba koštala porezne obveznike bili su gledatelji RTL Direkta

Pitanje je postavljeno više puta, a Krstičević je svaki put odbio izravno odgovoriti na pitanje.

"Moramo voditi računa o troškovima, mogu ja vas pitati kolko košta ova emisija?" odgovorio je na prvo od više pitanja o troškovima vojne vježbe, a odgovor nije dao ni nakon što mu urednik Zoran Šprajc odgovorio kako može dobiti troškove emisije. 

>> Pogledajte kako je bilo na vojnoj vježbi Velebit 18

"Javnost će znati", rekao je Krstičević koji je na primjedbu voditelja kako izbjegava odgovoriti na pitanje rekao kako to nije istina.

"Ne izbjegavam ništa, nego radimo sustavno. Ima se projekcija, ali po prvi puta radimo ovakvu vježbu", kazao je Krstičević. 

"Mogu samo kazati da je za cijelu godinu vojska što se tiče uvježbavanja, troši oko 30-ak milijuna kuna", rekao je, ali ostaje nejasno radi li se o prošloj godini ili brojkama koje uključuju i vježbu Velebit 18. 

"Nije bilo nikakvih prevrtanja Patrija?", upitao je Šprajc. 

"Uvijek je rizik, 5500 ljudi na terenu, preko 300 sredstava, koordinacija toga svega, tu su gađanja, jasno da je tu i rizik za ljude. Hvala Bogu, vježba je izvedena i po izvješću nemamo nikakvih sigurnosnih incidenata."

>> Pogledajte kako je bilo na vojnoj vježbi Velebit 18 na Dugom otoku

Komentara 143

Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:26 16.10.2018.

NEPROCJENLJIVO :) ... s obzirom na broj svih onih koji su na aparatima čim vide bilo kakav uspjeh Hrvatske, njezinu afirmaciju ili pak jačanje Hrvatske vojske. Smetaju im avioni, helikopteri, bilo kakva USA donacija, jednostavno smeta im Hrvatska.

JU
juma
10:58 16.10.2018.

Da je to pitanje postavio u bivsoj drzavi, bila bi mu to poslednja emisija koju je vodio, a nova adresa iducih nekoliko godina bi mu bila Lepoglava ili Stara Gradiska uz par polomljenih kostiju. A opet covjek pati za tom drzavom? Tesko je to racionalno objeâsniti.

RI
rightside
10:52 16.10.2018.

neznam kome je ovaj jugonostalgicar jos uvjek zanimljiv??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije