Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presedan

Mora u zatvor jer je nagovorio suprugu na samoubojstvo, razlog je bizaran

Graham Morant
Foto: YouTube/Screenshot/Người Việt Daily News
03.11.2018.
u 15:47

Morant je dobio maksimalnu zatvorsku kaznu od deset godina za savjetovanje samoubojstva i šest godina za pomoć u izvršavanju samoubojstva

Graham Morant, 68-godišnji Australac optužen je za savjetovanje i pomoć supruzi Jennifer da si oduzme život

Razlog je pristup njenom životnom osiguranju u iznosu od milijun i 400 tisuća dolara, javlja BBC.

Suprug se izjasnio nevinim, ali izneseni dokazi uvjerili su suca da donese suprotnu presudu od one koju je Morant očekivao. Iako je bila bolesna, sudac vjeruje da ne bi okončala vlastiti život bez njegova savjetovanja. 

Tada 56-godišnjakinja je pronađena mrtva pored benzinskog generatora u njenom automobilu 30. studenog 2014. godine, a pored nje nalazila se poruka "Molim vas, nemojte me spašavati." Upravo ju je suprug odveo kupiti generator u dućan, a Morant, koji se inače izjašnjava kao pobožan kršćanin, obećao je svojoj ženi da će s novcem od osiguranja sagraditi religiozne zajednice, rekli su tužitelji.

- Iskoristili ste njenu ranjivost bolesne i depresivne žene - rekao je australski sudac Peter Davis.

Morant je dobio maksimalnu zatvorsku kaznu od deset godina za savjetovanje samoubojstva i šest godina za pomoć u izvršavanju samoubojstva. Kazne će služiti istovremeno. 

Ovo je prva presuda u kojoj je muškarac proglašen krivim za poticanje na samoubojstvo svoju partnericu, ali prošle godine Amerikanka Michelle  Carter osuđena je na dvije i pol godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo svog partnera Conrada Roya putem poruka i poziva

>> Pogledajte zašto njih zovu misterioznim ljudima

Ključne riječi

Komentara 6

VO
vorda400
17:44 03.11.2018.

Dokazi? baš me zanima kakvi? sudac napravio seansu da prizove duha mrtve žene da ju pita jeli je muž nagovorio da se ubije???? Kupio je agregat? da i? po tome da je žena popila kutiju tableta opet bi bio kriv jer je kupio tablete ženi koja je bolesna

KO
Kora
17:38 03.11.2018.

I neka.

AA
AAAAAA
17:55 03.11.2018.

kaj je Istambulsku usvojila i Australija, pa su i kod njih muški za sve krivi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije