Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Molitve u Adventu (koje možete moliti i tijekom cijele godine)

Molitve u Adventu
Unsplash
28.11.2021.
u 08:00

Koje molitve možemo moliti u Adventu, najljepšem vremenu u godini dok se radosno pripremamo za Isusovo rođenje?

Molitva je središte kršćanskog života i način komunikacije za živim Bogom koji je spreman odgovoriti na svaku od njih. Ispravno je moliti naučene i napisane molitve, no najdragocjenije su one izgovorene iz srca.

Na portalu Novi Život možete pronaći prekrasne molitve iz srca za razne nakane. Osim molitvi, svakodnevno možete pročitati evanđelje dana, uz prigodni komentar i kratku molitvu.

Ovo su neke od izvrsnih molitvi koje možete moliti u Adventu, kao i tijekom cijele godine, a mogu vam pomoći u vašoj dnevnoj pobožnosti. Sve ih ne morate moliti svaki dan, no neke biste sigurno trebali.

Jutarnja molitva – najbolje je započeti novi dan s Bogom. Ako ga započnete u molitvi, možete očekivati da će vam vrijeme i svi dnevni događaji biti blagoslovljeni.

Molitva za obitelj – najvažnije osobe u životu su nam članovi naše obitelji. To je molitva koju možete moliti u određenim potrebama svoje obitelji.

Molitva za djecudjeca su naše najveće blago. Kao roditeljima najvažnija nam je njihova sreća. Bez obzira imate li malu ili odraslu djecu, ovu molitvu možete koristiti u svojoj pobožnosti.

Molitva za zdravlje i ozdravljenje – ako ste bolesni, ili imate nekoga bližnjega kome treba psihičko ili fizičko ozdravljenje, ova molitva vam može poslužiti kao inspiracija.

Molitva protiv straha – ako postoji nešto čega se bojite ili brinete, tada je ova molitva pravi izbor za vas.

Molitva zahvale – što ste zahvalniji, to ćete biti sretniji. Želite li biti istinski sretni, dođite Bogu u zahvalnosti.

Molitva za posao – sigurni smo da vam je na poslu potrebna snaga za sve obaveze. Zamolite Boga da vam pomogne u svim vašim dnevnim zadacima.

Molitva Duhu Svetom – Duh Sveti je naš Pomoćnik i Utješitelj u nevolji te slobodno možemo od Njega zatražiti vodstvo i blagoslov.

Molitva za oprost grijeha – ako trebate oproštenje grijeha, ova pokajnička molitva vam može biti na blagoslov. 

Molitva za mir uma i duše – u ovim trenutnim nemirima oko nas, svima nam je potreban duboki duševni mir. Ova molitva može umiriti vaš unutarnji nemir.

Večernja molitva – ne dopustite si da završite dan bez molitve u kojoj ćete zahvaliti Bogu što vas je vodio te zatražiti Njegov blagoslov za vas i vaše najmilije.

Molitva za laku noć – ako se želite riješiti stresa, zatražite to od Boga. Zamolite Ga da vam daruje dobar i miran san kako biste se dobro odmorili i zadovoljni probudili.

U rubrici MOLITVE na portalu Novi Život možete pronaći mnoštvo molitvi za različite nakane i prigode, te koristan sadržaj koji će vam promijeniti život. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije