Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz 2011.

Mladića pretukli do smrti, osuđeni na tri godine i osam mjeseci zatvora

Tomislav Pergar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/8
31.10.2017.
u 11:36

Tomislav Pergar je pretučen ispred narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu 27. siječnja 2011. godine, a slučaj je napokon dobio sudski epilog

Matija Marčec (32) iz Varaždina, Bruno Hančić (28) iz Šenkovca i Deni Pikl (28) iz Čakovca na Općinskom sudu u Čakovcu nepravomoćno su osuđeni svaki na 3 godine i 8 mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom tada 22-godišnjem Tomislavu Pergaru i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede njegovom prijatelju Robertu Veselku, piše Varaždinski.hr.

Mladić je pretučen ispred narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu 27. siječnja 2011. godine, a slučaj je napokon dobio sudski epilog.

Na suđenju je utvrđeno da su Pergar i Veselko bili pod znatnim utjecajem alkohola te su u klubu narušavali javni red i mir. U jednom trenutku Pergar je u alkoholiziranom stanju srušio jedan stol nakon čega je Veselko bez ikakvog očitog razloga uhvatio jednog gosta za vrat. Prijatelji tog gosta pozvali su u pomoć Marčeca i tako je sukob počeo.

Tomislav Pergar
1/8

Svjedoci su na suđenju izjavili kako je Pergar prvo udario Marčeca u stražnji dio glave te da su nakon toga Marčec, Hančić i Pikl nastavili udarati Pergara i Veselka rukama i nogama.

Marčec i Hančić su se nakon tučnjave udaljili s mjesta događaja dok je Pikl nastavio puštati glazbu kao DJ. Pergar je pak prevezen u čakovečku bolnicu gdje je nekoliko sati kasnije i preminuo zbog unutarnjeg krvarenja i oštećenja unutarnjih organa.

Komentara 9

NI
Nikomah95
12:23 31.10.2017.

Bez sinkope? Cool...

BF
bf2
12:03 31.10.2017.

Cajke ubijaju....ali zatući nekoga i dobiti manje od 4 godine je još jedna otužna epizoda hrvatskog pravosuđa...

MU
mulag
11:55 31.10.2017.

to je ubojstvo a dobis 4 god. pa ti sad budi siguran u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije