Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt tomislava pergara

'Ni nakon četiri godine nitko nije odgovarao za smrt našeg sina'

tomislav pergar (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
29.01.2015.
u 16:34

Za mnogo lakša kaznena djela presude se donesu za godinu ili dvije, a mi već četiri godine čekamo da se kazne krivci za Tomislavovu smrt, kaže majka Spomenka

Ispred bivšeg narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu članovi udruga mladih iz Malog Mihaljevca i Mihovljana zapalili su lampaše i time podsjetili na 27. siječnja 2011. godine, kad je na tom mjestu pretučen 22-godišnji Tomislav Pergar iz Vukanovca. Mladi su obišli i Tomislavov grob te posjetili njegove roditelje koji još čekaju kraj suđenja trojici mladića koji su optuženi da su skrivili smrt njihova sina. Prema optužnici, Matija Marčec (30), Deni Pikl (25) i Bruno Hančić (25) izudarali su ga rukama i nogama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške ozljede od kojih je istog dana i preminuo.

– Sve to već predugo traje. Za mnogo lakša kaznena djela presude se donesu za godinu ili dvije, a mi već četiri godine čekamo da se kazne krivci za Tomislavovu smrt. Najgore mi pada što neki od njih slobodno šeću okolo. Oprostiti im neću nikada, želim da odgovaraju za ono što su učinili – kazala nam je u srijedu Tomislavova majka Spomenka. Suđenje je počelo sredinom 2011. godine kad su optuženi izjavili da se ne osjećaju krivima. Marčec je zadržan u pritvoru, a ostala dvojica branila su se sa slobode. Nakon nekoliko ročišta, suđenje na Općinskom sudu u Čakovcu prije dvije godine prekinuto je jer je sudski vještak procijenio da je prvooptuženi Marčec zbog psihičkih smetnji nesposoban za praćenje rasprave. Nedavno je, nakon još četiri vještačenja, zaključeno da se Marčecovo stanje popravilo i da može ponovno u sudnicu. I kad se već očekivao nastavak suđenja, zapelo je jer je drugookrivljeni Hančić otkazao punomoć svom branitelju, pa mu je sud dodijelio branitelja po službenoj dužnosti, kojemu je dan rok za proučavanje spisa. Inače, Hančić je 2012. uhićen je jer je pretukao 22-godišnjakinju iz Nedelišća. Zadobila je potres mozga. Sudjelovao je i u tri teške krađe, u kojima mu je partner bio – policajac. Navodno je zbog tih kaznenih djela u zatvoru u Varaždinu.

>> Obitelj ubojice izrazila je sućut i tražila da zapali svijeću na grobu

Komentara 9

KS
krao_sam
17:53 29.01.2015.

To daje poruku da je dopusteno ubijati ljude.

GO
gogs0302
18:26 29.01.2015.

Prestrašno. Misli li itko kako je roditeljima živjeti s takvim strašnim gubitkom, još ih i hrvatsko pravosuđe mora maltretirati s dugotrajnim suđenjem. A znajući kako su suci puni samilosti prema onima koji su nekome oduzeli pravo na život, bojim see da će se i ovi izvući na brojne olakotne.

YO
yocko
17:10 29.01.2015.

Jer taj Marčec iz Palovca??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije