Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesretni splet okolnosti

Mladi lovac se sapleo i pao, a puška kolege je slučajno opalila

lovačka puška
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.12.2015.
u 11:22

Prilikom potrage za ranjenom divljači iz lova od dan prije mladi se lovac sapleo i pao, a u nesretnom spletu okolnosti puška Nenada Majcena, koji se nalazio uz mladića, opalila je i usmrtila 23-godišnjaka na licu mjesta

Siščanin Nenad Majcen (53) prijavljen je zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti jer je u nedjelju popodne u lovištu Belčićev Gaj, kod Siska, iz nehata usmrtio 23-godišnjeg lovca Tomislava Fitnića iz Kutine.

Prilikom potrage za ranjenom divljači iz lova od dan prije mladi se lovac sapleo i pao, a u nesretnom spletu okolnosti puška Nenada Majcena, koji se nalazio uz mladića, opalila je i usmrtila 23-godišnjaka na licu mjesta.

S njima je u lovištu bio i otac preminulog mladića, načelnik Policijske postaje Sisak Predrag Fintić. Nenad Majcen (53), bivši zapovjednik Vojne policije u Sisku i iskusni lovac, uhićen je i kazneno prijavljen jer je puška, suprotno pravilima lova, bila napunjena i otkočena. 

Sva trojica bila su članovi lovoovlaštenika na lovištu Belčićev Gaj – zadarske Anatre.  Lovačku je zajednicu tragedija jako pogodila jer je riječ o mladom lovcu, koji je lov strasno volio. 

– Nesreće se, kao i svuda, događaju i u lovu. Dovoljno je samo trenutak nepažnje ili splet nesretnih okolnosti. Iako javnost možda misli drukčije, najmanje nesreća u lovu uključuje ranjavanje i samoranjavanje, a puno su češće popratne nesreće prilikom penjanja na čeku ili slično. Nesrećama često pridonose i loši vremenski uvjeti poput magle, raskvašenog terena i slično – kazuje Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije.

Da sve bude još i gore, i sam Nenad Majcen tragično je izgubio sina prije nekoliko godina. Očevid je obavio zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku.

>>Mladić poginuo u lovu, uhićen organizator

Komentara 5

IV
Ivo105
18:21 23.12.2015.

Nisam vidio kako je to bilo ali "slučajno opalila", iza toga "slučajno" može biti svašta, sve se da srediti...

KI
kinez14
11:46 22.12.2015.

Kako da ne. Samo sam u crtanim filmovima vidio da puška sama opali.

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
14:27 22.12.2015.

Krenilo ovim lovcima u zadnje vrime.Svaka cast.Lov je kazu povratak (zemlji) prirodi.Sto vise ovakvih dogadaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije