Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PEH

Teta im je na vjenčanju poklonila teglu s cvijećem, no zaboravila im je napomenuti jednu stvar

THEMENBILD, Gartenpflege
Foto: EXPA/ JFK
1/3
16.08.2022.
u 14:21

Za peh koji su imali saznali su tek prošli tjedan kada je Andreina teta to spomenula. No, bilo je prekasno, jer novčanice su već istrunule. “Sve što je ostalo su samo male plastične trake. Tužni smo, jer smo nesvjesno izgubili 500 eura”, istakao je Peter.

Austrijski dnevni list 'Heute' objavio je tekst s naslovom “Vjenčani poklon sakrila u teglicu s cvijećem - 500 eura istrunulo”, a u kojem izvještava o pehu koji su imali mladenci iz savezne pokrajine Donje Austrije s poklonom koji im je na vjenčanju darovala mladenkina teta.

Mladenci Andrea i Peter (imena je promijenila Redakcija), iz donjoaustrijskog gradića Scheibbsa vjenčali su se krajem svibnja. Kako ističe Heute, dvoje 28-godišnjaka su od Andreine tete za vjenčani poklon dobili teglicu s cvijećem. Međutim, kako navodi  isti izvor, ni na kraj pameti im nije bilo da je u zemlji kojom je bila ispunjena tegla, sakriven glavni poklon, a to su bile novčanice u vrijednosti od 500 eura. “Teta nam je zaboravila reći da je novčanice zakopala u zemlju”, ispričao je novopečeni bračni par Heuteu.

Za peh koji su imali saznali su tek prošli tjedan kada je Andreina teta to spomenula. No, bilo je prekasno, jer novčanice su već istrunule.

“Sve što je ostalo su samo male plastične trake. Tužni smo, jer smo nesvjesno izgubili 500 eura”, istakao je Peter. 

Ono što je bračnom paru savjetovano je da odu u austrijsku Narodnu banku i pokušaju naći rješenje. Naime, u Narodnoj banci mogu se zamijeniti oštećene novčanice za nove. Ali, potrebno je predočiti najmanje polovicu novčanice. U slučaju da postoji manje od 50 posto novčanice, mora se priložiti dokaz da su dijelovi koji više ne postoje doista uništeni.

Hoće li to uspjeti mladom bračnom paru, zasad se ne zna, jer je potrebno predočiti dovoljno relevantnih dokaza. Ali oni se ne predaju, konstatira list i navodi kako se još uvijek nadaju da će ipak na kraju uspjeti doći do svog vjenčanog poklona i potrošiti ga na opće veselje.

VIDEO: Znanstvenici su od svinjske kože napravili implantante koji ljudima vraćaju vid

Komentara 4

MA
maorioni
17:22 17.08.2022.

Sada glupa teta neka dade novih 500eura. Da li je njezino ponašanje normalno?????

AR
arutagajisur
17:18 17.08.2022.

Jako pametna teta. Kao da je najnormalnije kada ti neko pokloni zivo cvijece da ga iskopas a ne da ga polijevas. Mozda je ona tu ubacila nesto drugo pa da ispadne da je poklonila 500 eura a ne saksiju sa cvijecem to sve izmislila? Mozda su te novcanice istrunule prije pa ih je ona tu utrpala da ispadne tako, kao da je stavila prave, jer je cudno da za 3 mjeseca toliko istrunu da ostanu samo plasticne trake.

DU
Deleted user
23:03 16.08.2022.

Ako nisu novci bili u nekoj vrećici moguče je da su novci istrunuli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije