Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Gavrić Kockar (57) optužen za teško ubojstvo Mire Ljušanin (49)

Mjesecima joj prijetio ubojstvom pa je izbo nožem u središtu Poreča

Gavrić
Saša Miljević/Pixsell
27.12.2009.
u 18:29

Posljednje riječi koje je nesretna žena čula bile su riječi njezina ubojice: “J... ti mater, sada sam te riješio!”

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Vlade Gavrića Kockara (57), kojeg tereti za teško ubojstvo Mire Ljušanin (49). Tužiteljstvo traži i da se Gavriću produži pritvor u kojem je od uhićenja od kolovoza ove godine i to zbog iznimno teških okolnosti počinjenja djela.

Prekinula ljubavnu vezu

Prema optužnici, M. Ljušanin ubijena je 28. kolovoza 2009. oko 1.30 sati u središtu Poreča. Motiv jednog od najkrvavijih ovogodišnjih ubojstva bio je prekid njihove ljubavne veze.

Naime, njih su se dvoje upoznali 2008., kada je nesretna žena iz Osijeka gdje je dotad živjela, došla u Poreč raditi kao sezonska radnica.

Upoznala je Gavrića te su njih dvoje jedno vrijeme bili u vezi. No, shvativši da je riječ ne samo o osobi koja ima velikih problema sa kockom nego i da je on nasilnik, M. Ljušanin odlučila je ostaviti Gavrića. Bila je to odluka koja ju stajala života jer se Gavrić nije mogao s tim pomiriti.

Mjesecima ju je maltertirao te joj je prijetio, tražeći da mu se vrati. M. Ljušanin se u jednom trenutku čak vratila u Osijek, no kako nije mogla naći posao, a uoči ljeta 2009. nazvali su je iz porečkog bistroa u kojem je radila, vratila se u Poreč.

Prijetio ubojstvom

Gavrićeva maltertiranja su se nastavila, čak joj je prijetio ubojstvom pred policijom, a kao i u mnogim sličnim slučajevima, država je ponovno zakazala ne reagiravši adekvatno na prijave zlostavljane žene. Na dan kada je ubijena, M. Ljušanin bila je na saslušanju kod prekršajnog suca.

Prijavila je Gavrića jer je od nje tražio novac, a kada mu ga nije dala, on ju je ispljuskao. Prekršajni sudac odredio je Vladi Gavriću zabranu prilaska, a nesretna žena dobila je i savjet - da nazove policiju ako joj se približi na manje od 100 metara.

No te noći, Vlado Gavrić ju je dočekao u Ulici Franje Glavinića te ju je nekoliko puta izbo nožem u gornji dio tijela. Ubojstvo je, očito, pomno planirao jer je znao kojim putem M. Ljušanin ide kući, a nož je ponio sa sobom. M. Ljušanin je svom ubojici neuspješno pokušala pobjeći, a posljednje riječi koje je čula bile su one koje joj je uputio ubojica:

- J.... ti mater, sada sam te riješio!

Gavrić je nakon toga pobjegao, no uskoro je uhićen.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Jana
Jana
19:37 27.12.2009.

Koliko god zatvora dobio neće biti dovoljno niti će tu jadnicu vratiti u život. Nažalost ovo nije prvi slučaj gdje osoba prijeti i na kraju dođe do tragedije. Osoba kojoj se prijeti nema nikakvu zaštitu i nema koristi od prijaveve policiji. Nasilnik ako i provede koji dan u zatvoru ili dobije samo opasku iza toga je još gori i želi se osvetiti.

AN
anicakraljica
08:39 28.12.2009.

kakav je to sklop u glavi bolestan da tako što napravi...

OB
-obrisani-
21:33 27.12.2009.

u lance sa njim,strpati ga u samicu sa štakorima neka ga izjedaju,ološ pokvarena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije